ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

«Με πλαστά πτυχία έως το 10% των δημοτικών αστυνομικών»

 

Στην εκτίμηση ότι το 5 έως 10% έχουν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά (πλαστά πτυχία κλπ), προχώρησε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, «διορθώνοντας» πρόσφατη δήλωση του συναδέλφους της από το ΠΑΣΟΚ, αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου που είχε εκτιμήσει ότι το ποσοστό αυτό βρίσκεται το 20%.

Όπως είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στο mega, μετά από τον έλεγχο περίπου του 50% των πιστοποιητικών πρόσληψης των δημοτικών αστυνομικών «τολμώ να εκτιμήσω ότι το ποσοστό αυτό (σ.σ. όσων έχουν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά) είναι 5 έως 10%».
Μάλιστα, αποκάλυψε ότι μετά από εισαγγελική παρέμβαση υπάρχουν ήδη οι πρώτες τρεις απολύσεις σε δημοτικούς αστυνομικούς για πλαστά δικαιολογητικά.
Επιπλέον, πρότεινε την ύπαρξη ακόμα και δειγματοληπτικών ελέγχων, προκειμένου «να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στην ανοχή και την ατιμωρησία, αν θέλουμε να χτίσουμε ένα δημόσιο τομέα που θα εξυπηρετεί τον πολίτη και να μιλήσουμε για διοικητική μεταρρύθμιση» .
Χαρακτήρισε, επίσης, σημαντική την συγκρότηση των νέων πειθαρχικών συμβουλίων, με τα οποία υπάρχει ήδη επιτάχυνση στον έλεγχο των υποθέσεων και ξεκαθάρισε ότι θα επιβάλλονται πειθαρχικές ποινές σε όλους, καθώς «το δημόσιο πρέπει να λειτουργεί με κανόνες και αξιοκρατία. Κοπανατζήδες τέλος, θα ελέγχονται όλοι και θα παραπέμπονται στα πειθαρχικά συμβούλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.