ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Παιδικοί: Καλύφθηκαν 71.000 παιδιά – Εκτός 10.000

 

Το σύνολο των 71.323 θέσεων που διατίθενται από δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς υποστηρίζει ότι καλύπτει το υπουργείο Εσωτερικών μετά και τα ακόμη 15 εκατ. ευρώ που έδωσε σήμερα το απόγευμα υπουργείο Εργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί δόθηκαν ακόμη 15 εκατ. ευρώ
από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρρύθμισης. Μ’ αυτό τον τρόπο καλύπτονται στο μεγαλύτερο μέρος τους τα 35 εκατ. ευρώ που ζητούσε η ΚΕΔΕ, ώστε να καλυφθούν και τα 71.323 παιδιά.
Κάλυψη θέσεων και από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»
«Για πρώτη φορά και παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία δημιουργείται η δυνατότητα όλα τα παιδιά που πληρούν τα οικογενειακά κριτήρια να γίνουν δεκτά στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας. Ποτέ άλλοτε από την στιγμή που δημιουργήθηκε η δράση «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις στο να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί και κάλυπταν τα κριτήρια», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.
Μάλιστα σε περίπτωση που τελικώς με τα, συνολικά, 180 εκατ. που θα διατεθούν (τα 150 αρχικά + τα 30 σημερινά) δεν καλυφθεί το σύνολο των 71.323 θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, όπως και πέρυσι, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι διατεθιμένο να καλύψει έως 3.000.
Δεν καλύπτονται 9.945 παιδιά
Ωστόσο παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης μένουν εκτός παιδικών σταθμών περί τα 10.000 καθώς, ενώ το σύνολο των έγκυρων αιτήσεων είναι 81.268 οι δομές (δημοτικές και ιδιωτικές) που συμμετείχαν στην προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ έχουν δυνατότητα φιλοξενίας μόνον 71.323 παιδιών, που είναι και ο ανώτατος αριθμός ο οποίος μπορεί να ικανοποιηθεί.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα η ΚΕΔΕ είχε αρνηθεί την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για μείωση του voucher, ζητώντας από το υπουργείο να καλύψει και τις 71.323 θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.