ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Ανθρακες ο θησαυρός των πλειστηριασμών…

 

Η συμφωνία στην οποία κατάληξαν Σαμαράς-Βενιζέλος για την παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, εφόσον πρόκειται για δανειολήπτες που βρίσκονται σε πραγματική οικονομική αδυναμία, βασίστηκε σε στοιχεία τα οποία παρουσίασαν οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης Γ. Στουρνάρας και Κ. Χατζηδάκης, τα οποία -σύμφωνα με
πληροφορίες- δείχνουν ότι:
-Μόνο 15.000 είναι δικαιούχοι μεγάλων στεγαστικών δανείων (άνω των 300.000 ευρώ).
-Από αυτούς δεν είναι όλοι κακοπληρωτές και επομένως η πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών δεν πρόκειται να ανατρέψει την κατάσταση για το τραπεζικό σύστημα που πιέζεται από τη διόγκωση των κόκκινων δανείων.
Κυβερνητικές πηγές αναγνωρίζουν ότι μέχρι τώρα « η συζήτηση γινόταν στον αέρα και όχι στη βάση αριθμών » και υποστηρίζουν ότι οι εκπρόσωποι των πιστωτών είχαν ζητήσει από την ελληνική πλευρά « να ψάξει το θέμα » και να νομοθετήσει εάν προκύψουν λόγοι ουσίας, όχι εντυπώσεων.
Ο νέος νόμος θα ψηφιστεί το αργότερο μέχρι το Δεκέμβριο προκειμένου να ισχύσει από τις αρχές του 2014 και υπάρχει αισιοδοξία ότι η Τρόικα θα αποδεχθεί τον κυβερνητικό σχεδιασμό όταν ενημερωθεί για τα στοιχεία που δείχνουν ότι είναι άνθρακες ο θησαυρός των πλειστηριασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.