ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

ΑΔΕΔΥ: Κινητοποιήσεις το Σεπτέμβριο ενάντια στις απολύσεις

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων του Σεπτεμβρίου που άνοιξε η ΟΛΜΕ μπαίνει και η ΑΔΕΔΥ. Σε ανακοίνωσή της αφού καταγγέλλει «το συνεχιζόμενο πογκρόμ απολύσεων δεκάδων χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων που υλοποιεί η Κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας την προώθηση και ολοκλήρωση του εξοντωτικού σχεδίου που οριστικοποιήθηκε κατά τη χθεσινή
σύσκεψη των αρμόδιων Υπουργών, με την παρουσία του πρωθυπουργού» προειδοποιεί ότι «όχι μόνο δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο «θάνατο» των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην “εκατόμβη» των απολύσεων, αλλά προγραμματίζει σε συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες – κλάδοι του Δημοσίου, κλιμακούμενες και γενικευμένες κινητοποιήσεις».
Συγκεκριμένα:
1. Τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Ομοσπονδιών, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που, σε πρώτη φάση, θα κορυφωθούν το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, στη μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ.
2. Την Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι Ομοσπονδίες – μέλη της, θα προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση και Συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενάντια στο πρόγραμμα των απολύσεων.
3.Την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013, συνέρχεται το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκειμένου να αποφασίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις για όλη την περίοδο του Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ «η Κυβέρνηση επιβάλλει ουσιαστικά την πλήρη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με «άμεση εκτέλεση» -ιδιαίτερα αυτή την περίοδο- της Παιδείας, της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σπεύδοντας να υλοποιήσει κάθε απαίτηση της Τρόικας, των δανειστών τοκογλύφων που ζητούν «αίμα» για να μας δώσουν «σε δόσεις» την επόμενη δόση. Επιταχύνει τις απολύσεις, είτε άμεσα, είτε με τον μανδύα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας, προκειμένου να έχει να παρουσιάσει «έργο» στους ελεγκτές της, που έρχονται να «επιθεωρήσουν» ένα κράτος – αποικία, το Σεπτέμβριο», καταλήγει η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.