ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Πλαστά δικαιολογητικά: Μητσοτάκης στηρίζει Καραμανλή & «αδειάζει»… ΠΑΣΟΚ

Σε (μεγαλοπρεπές) «άδειασμα» του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου προχωράει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τα όσα είπε χθες περί πρόσληψης 850.000 υπαλλήλων επί κυβερνήσεων Καραμανλή. Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση ο Κ. Μητσοτάκης, εκτός από την στήριξη της περιόδου διακυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού, αφήνει αιχμές και κατά της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία, εκτός από τον Λ. Γρηγοράκο, (και οι δύο προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ) προχώρησε σε προβλέψεις σχετικά με το ποσοστό των προσλήψεων στο Δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά.
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «με αφορμή τους αριθμούς που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες τόσο για το μέγεθος του Δημόσιου Τομέα και τους δημοσίους υπαλλήλους που υποτίθεται ότι προσελήφθησαν από το 2004 μέχρι το 2009 όσο και για το ποσοστό αυτών που έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά, ξεκαθαρίζει ότι:
1. Ο αριθμός των τακτικού προσωπικού του Δημοσίου, στις 31 Δεκεμβρίου 2009, ήταν 692.907 υπάλληλοι, ενώ σε 183.000 υπολογίζονταν το μη τακτικό προσωπικό. Σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία (Ιούλιος 2013), το τακτικό προσωπικό ανέρχεται σε 612.414 υπάλληλοι, ενώ το μη τακτικό προσωπικό ανέρχεται σε 67.568. Κατά συνέπεια οι αναφορές για 850.000 υπαλλήλους, που υποτίθεται ότι προσελήφθησαν μεταξύ 2004 – 2009, δεν απηχούν την πραγματικότητα.
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι για πρώτη φορά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διαθέτει τον απαραίτητο μηχανισμό λεπτομερούς απεικόνισης του προσωπικού του Δημόσιου Τομέα.
2. Σε ό,τι αφορά στον έλεγχο τυχόν πλαστών δικαιολογητικών, που αποτελεί έναν από τους τρείς άξονες (οι άλλοι δυο είναι η επιτάχυνση της πειθαρχικής διαδικασίας και ο εντοπισμός των αδικαιολογήτως απόντων) της συνολικής πολιτικής του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης των δημοσίων υπαλλήλων, διευκρινίζεται ότι:
Για πρώτη φορά επιχειρείται στο Δημόσιο Τομέα ένας στοχευμένος έλεγχος γνησιότητας τίτλων σπουδών (πανεπιστημιακών πτυχίων, πτυχίων ξένων γλωσσών), αλλά και άλλων δικαιολογητικών μέσα από μια οργανωμένη διαδικασία η οποία διεκπεραιώνεται από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).
Κατά συνέπεια οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον τελικό αριθμό των πλαστών δικαιολογητικών που θα διαπιστωθεί είναι παρακινδυνευμένη.
Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει ξεκινήσει να δίνει στη δημοσιότητα σε τακτά χρονικά διαστήματα συγκεκριμένα στοιχεία που προκύπτουν από την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών, τα οποία είναι και τα μόνα αξιόπιστα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.