ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Άμεση επιχορήγηση στους δήμους για τους παιδικούς σταθμούς ζητά το ΚΚΕ

Την άμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών ζητά το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, αφού «τα στοιχεία που ανακοινώνει η κυβέρνηση, σχετικά με τον αριθμό των παιδιών που δε θα γίνουν δεκτά σε παιδικούς σταθμούς για τη φετινή χρονιά με βάση το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, δεν αποτυπώνουν ούτε στο ελάχιστο την πραγματική κατάσταση
και το μέγεθος του προβλήματος».
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ότι η κυβέρνηση «αποσιωπά το γεγονός ότι έχει εκ των προτέρων απορρίψει δεκάδες χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών, αυστηροποιώντας τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα και, μάλιστα, με κριτήριο το οικογενειακό εισόδημα του 2011», ενώ επιπλέον «κρύβει ότι ακόμα περισσότερα παιδιά μένουν εκτός, λόγω της έλλειψης προσωπικού και υποδομών, της υποχρηματοδότησης, των απολύσεων εργαζομένων, της αδυναμίας χιλιάδων οικογενειών να πληρώσουν τα τροφεία».
Τονίζοντας ότι η προσχολική αγωγή δεν είναι πολυτέλεια, αλλά βασική ανάγκη της οικογένειας, του νέου ζευγαριού και ιδιαίτερα της μητέρας το ΚΚΕ καλεί τις λαϊκές οικογένειες, τα νέα ζευγάρια, τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς καμία αναμονή να παλέψουν για το δικαίωμα των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή, διεκδικώντας:
- Άμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους για να αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση.
- Να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που ζουν στη χώρα μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
- Άμεση αξιοποίηση κρατικών και δημοτικών κτιρίων.
- Να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς.
- Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός. Να μη γίνει καμία απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
- Αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς, με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό.
- Ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής, ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.