ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Μιχελάκης: Προπύργιο κοινωνικής πρόνοιας και όχι άντρο διαφθοράς η Αυτοδιοίκηση

 

Την άποψη ότι η Αυτοδιοίκηση είναι «προπύργιο της κοινωνικής πρόνοιας και όχι άντρο διαφθοράς», εκφράζει απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. «Όποιες εξαιρέσεις κι αν υπάρχουν, όχι μόνο δεν θα χαρακτήριζα την Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν άντρο διαφθοράς, αλλά αντίθετα θεωρώ ότι είναι το προπύργιο της κοινωνικής πρόνοιας. Γι’ αυτό πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση των ΟΤΑ για να βελτιωθούν αυτές οι σημαντικές υπηρεσίες προς όφελος του πολίτη. Σε κάθε περίπτωση, βούληση της κυβέρνησης είναι η στενή συνεργασία με όλους έτσι ώστε η Αυτοδιοίκηση να ανταποκρίνεται στην αποστολή της ως πυλώνας πολιτικής προς όφελος των τοπικών κοινωνιών», λέει χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στους συμβασιούχους, ειδικά στην καθαριότητα, που αναμένεται να αποχωρήσουν, ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνει ότι «η κάλυψη ενδεχόμενων κενών όπως για παράδειγμα στον τομέα της καθαριότητας, θα μπορούσε να καταστεί δυνατή εκ των ενόντων μέσα από το θεσμό της κινητικότητας. Σε κάθε περίπτωση πάντα, θα πρέπει πρώτα να δούμε πόσα και ποια θα είναι τα κενά που θα προκύψουν».
Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία επιβολής πειθαρχικών μέτρων στους δημοσίους υπαλλήλους, αλλα και τι απέγινε με τους έξι υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών που παραπέμφθηκαν προ 40 ημερών ο κ. Μιχελάκης αναφέρει:
«Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών, στους οποίους αναφέρεστε, ήταν συνολικά εννέα. Οι έξι παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό συμβούλιο και οι τρεις κλήθηκαν σε απολογία. Οι υποθέσεις αυτές βρίσκονται ήδη στα χέρια των αρμόδιων οργάνων, τα οποία σύντομα θα κληθούν να αποφασίσουν σχετικά. Θέλω να τονίσω ότι η παραπομπή των εν λόγω υπαλλήλων υπήρξε αποτέλεσμα δειγματοληπτικού ελέγχου. Οι έλεγχοι αυτοί θα συνεχιστούν, γιατί το νοικοκύρεμα της δημόσιας διοίκησης αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Ήδη έχω δώσει εντολή να υπάρξει έλεγχος σε όλους τους υπαλλήλους του ΥΠΕΣ από την 01-01-2012. Επιπλέον σχεδιάζουμε να αλλάξει το ξεπερασμένο πλέον «χτύπημα» της κάρτας με ένα νέο και τεχνολογικά προηγμένο σύστημα».
Παράλληλα ο κ. Μιχελάκης επαναλαμβάνει ότι «εκλογές στο διάστημα αυτό, δεν θα ήταν λάθος. Θα ήταν έγκλημα. Θα έθεταν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα και τις θυσίες που έκανε μέχρι σήμερα ο κόσμος», καταλήγει η ο υπουργός Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.