ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ 6-8%!!!

aleksis-tsipras-peramaΕμβρόντητους άφησε σήμερα το πρωϊ τους ακροατές του realfm ο δημοσιογράφος Γ. Τράγκας.


Συγκεκριμένα αποκάλυψε πως, πριν τα γεγονότα με τη ΧΑ, σύμφωνα με κρυφές δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά από τη ΝΔ 6-8%. Επίσης σημαντική άνοδο παρουσίαζε και η ΧΑ. Ειδικότερα είπε κατά λέξη:

«Τα κόμματα καταργούνται στις κάλπες. Αυτό βέβαια που έγινε εδώ συμβαίνει όταν οι κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μνημονιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει σε εκλογές γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά 6 – 8 μονάδες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και η ΧΑ ανεβαίνει συνεχώς…».
Ακούστε το ηχητικό (εδώ) και ειδικότερα από το 13 λεπτό και μετά.
Αν αυτό πράγματι ισχύει, δηλαδή αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη τόσο πολύ μπροστά, όπως και αν η ΧΑ ήταν σε συνεχή άνοδο, τότε γεννώνται εκρηκτικά ερωτηματικά για όλα αυτά τα πρωτόγνωρα που βλέπουμε να συμβαίνουν.
Φυσικά, μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί τόσο η ξαφνική επικίνδυνη θεωρία του «μνημονιακού τόξου» περί των δύο άκρων (ουσιαστικά ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ), όσο και η ανησυχία Σαμαρά και Βενιζέλου στο ενδεχόμενο ακόμα και τοπικών βουλευτικών εκλογών, όπως επιβάλει ρητά το Σύνταγμα, σε περίπτωση παραίτησης βουλευτή. Η ανησυχία αυτή είναι προφανής, γιατί σε περίπτωση αποτύπωσης της λαϊκής βούλησης, θα φανεί στην πραγματικότητα η λαϊκή γύμνια των υποστηρικτών του μνημονίου.
Ποιος όμως επιτέλους κυβερνά αυτόν τον τόπο; ο λαός ή το μνημόνιο;
 
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.