ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Κόβουν τη χρηματοδότηση στη Χ.Α – Τη Δευτέρα η ρύθμιση στη Βουλή

Τη Δευτέρα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή Βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.
Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή του υπουργών Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, Δικαιοσύνης,
Χαράλαμπου Αθανασίου, Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη.
Υπενθυμίζεται ότι η νομοθετική πρόταση τροποποίησης του άρθρου 7 του Νόμου 3023/2002, σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων που απεστάλη από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης στον υπουργό Εσωτερικών προβλέπει την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης ενός κόμματος «σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου του αρχηγού του ή κρίσιμου αριθμού (περισσοτέρων του ενός δεκάτου του συνολικού αριθμού – σ.σ. η ΧΑ διαθέτει σήμερα 18 βουλευτές) βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής του, για τα αδικήματα των άρθρων 187 ή 187Α ή 187Γ του Ποινικού Κώδικα ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.