ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Δυναμική παρέμβαση της Βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλας Ξουλίδου, στη Βουλή για το παράλογο αίτημα απόδοσης πνευματικών δικαιωμάτων για τον Εθνικού μας Ύμνο.
 
Σε μια δυναμική ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πνευματική ιδιοκτησία και τα συγγενικά

δικαιώματα, η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, εξέφρασε την έντονη αντίρρησή της στο παράλογο αίτημα απόδοσης πνευματικών δικαιωμάτων για τον Εθνικό μας Ύμνο.
 
«Η θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ του δικαιώματος του πολίτη στην ελεύθερη  πρόσβαση στα πνευματικά έργα αλλά με σεβασμό στο δικαίωμα του καλλιτέχνη να αμείβεται για το δημιούργημά του. Τα δύο δικαιώματα είναι ισότιμα και δεν γίνεται το ένα από τα δύο να υπερέχει του άλλου, ούτε το ένα να αναπτυχτεί σε βάρος του άλλου.» 
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι ζητήθηκαν πνευματικά δικαιώματα για τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο.
«Υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα για τον Εθνικό μας Ύμνο; Ποιός θεωρείται κάτοχος του Εθνικού Ύμνου; Σε ποιόν θα αποδοθούν τα χρήματα; Δεν νομίζετε ότι είναι φαιδρό, ρηχό και σαθρό να ζητούνται πνευματικά δικαιώματα για τον Εθνικό Ύμνο; Ακόμα κι αν πρόκειται για δικαιώματα προβολής ή αναπαραγωγής, ο Εθνικός Ύμνος αποτελεί εθνικό σύμβολο και δεν μπορεί να υπόκειται σε καθεστώς προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων. Ο Εθνικός ‘Ύμνος εκφράζει και είναι η ιστορία του ‘Έθνους μας.
Ζητούμε, λοιπόν, από το βήμα της Βουλής από τον Υπουργό Πολιτισμού να διερευνήσει το ζήτημα, αν δεν το έχει κάνει ήδη, και να δράσει άμεσα, ώστε να αποκατασταθεί η όποια στρέβλωση υπάρχει.»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.