ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Λ. Γρηγοράκος: Απολύσεις θα γίνουν στις 1.500 δημοτικές επιχειρήσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας στον ρ/σ Real, διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ το 2011, εξαιρώντας όμως όσους απασχολούνται στις 1.200 με 1.500 δημοτικές εταιρείες-επιχειρήσεις, εφόσον αποδειχθεί ότι έχουν τρεις συνεχείς ζημιογόνες χρήσεις. Ανέφερε ότι έχουμε συνολικά 325
δήμους και ο μέσος όρος είναι τρεις με τέσσερις επιχειρήσεις ανά δήμο, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν τον αριθμό 15 και 20. «Δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή ποιοι είναι βιώσιμοι» από αυτούς τους οργανισμούς ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι το κλείσιμό τους σε περίπτωση που είναι σταθερά ελλειμματικοί προβλέπεται στον «Καλλικράτη«. Ανέφερε επίσης ότι η διαδικασία αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών βρίσκεται σε εξέλιξη. Προανήγγειλε ότι μετά τις γιορτές θα έχει συνάντηση με όλους τους δημάρχους της χώρας, ακριβώς για να συζητήσουν το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κατά τα άλλα, ο ΑΝΥΠΕΣ συντάχθηκε με την άποψη του ΠΑΣΟΚ εναντίον της αλλαγής του εκλογικού νόμου για τις εκλογές ΟΤΑ, λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να γίνει μια μεμονωμένη αλλαγή, αλλά μια συνολική παρέμβαση.
Αίσθηση προκάλεσε ότι στήριξε εμφατικά τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας ότι είναι τεχνοκράτης με αυξημένη πολιτικότητα και ότι πρέπει όλοι να τον αφήσουν ήσυχο να κάνει τη δουλειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.