ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Ρύθμιση ΥΠΕΣ: Πώς θα γλιτώσουν την απόλυση υπάλληλοι των ΟΤΑ

Ρύθμιση-σωσίβιο για τους υπαλλήλους των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Εθνος«, μόνιμοι υπάλληλοι και υπάλληλοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου μπορούν να σωθούν εφόσον ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελούσιας κινητικότητας.


Θα αποφύγουν, δηλαδή, τις απολύσεις εφόσον μπουν στη διαδημοτική κινητικότητα και υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν κονδύλια για τη μισθοδοσία τους.
Η σχετική διάταξη που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών αφορά σε μόνιμους υπαλλήλους των δήμων και σε όσους εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε δήμους και περιφερειακές ενώσεις δήμων.
Για να είναι επιτυχημένο το μέτρο της κινητικότητας στην εφαρμογή του και να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτή περισσότεροι υπάλληλοι το κλειδί είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, να υπάρχουν ανά δήμο και τα κατάλληλα κονδύλια για την κάλυψη της μισθοδοσίας των νέων θέσεων.
Ωστόσο η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει κολλήσει στη διαφωνία των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών με τους δημάρχους για τη συμμετοχή στη διαδικασία και του ΑΣΕΠ, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θέλουν οι αιρετοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.