ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Σκανδαλίδης: Στηρίζουμε προοδευτικούς υποψηφίους, λέμε όχι στην αλλαγή εκλογικού νόμου

Ακόμη ένα «όχι» από το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά μέσω του Κ. Σκανδαλίδη, έλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης στην πρότασή του για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Παράλληλα, μιλώντας στη διάρκεια σύσκεψης με τους γραμματείς των Ν.Ε. από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Κ. Σκανδαλίδης το όνομα του οποίου συζητιέται και για υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ
στο Νότιο Αιγαίο, τόνισε ότι: «η πρώτη κατεύθυνση είναι να καταρτιστούν ψηφοδέλτια προοδευτικά, του χώρου της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, αλλά και γενικότερα δυνάμεων προοδευτικών των τοπικών κοινωνιών, με ενίσχυση των προοδευτικών προτάσεων που θα ξεπηδήσουν από τις τοπικές κοινωνίες».
Επιπλέον, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, που έχει την ευθύνη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνέχεια των δηλώσεων Βενιζέλου τόνισε χαρακτηριστικά: «Όχι, χρίσματα, όχι καπελώματα, όχι κομματικοποίηση των δημοτικών εκλογών. Λέμε όχι στο «ξήλωμα» του «Καλλικράτη», όχι στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, κι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε να αλλάξει τίποτε». Και πρόσθεσε: «Δεχόμαστε να αλλάξει, αλλά να γίνει μια αξιολόγηση, μια διακομματική επιτροπή στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως κάνουμε συνήθως στις μεγάλες θεσμικές αλλαγές, και να γίνει αξιολόγηση σε εύθετο χρόνο, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να φέρει ότι αλλαγές χρειάζονται για να λειτουργήσει καλύτερα ο θεσμός της αυτοδιοίκησης. Αυτή η γραμμή προϋποθέτει «όχι» σε κεντρικές συμφωνίες και συμμαχίες, «ναι» στις τοπικές προσπάθειες που θα αναπτυχθούν με βάση τα τοπικά προβλήματα, γιατί με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει και ανανέωση της πολιτικής ζωής της χώρας, με πρόσωπα και με θεσμούς.»
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συζητήσει ακόμα για πρόσωπα υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ο κ. Σκανδαλίδης. Σε αυτή τη φάση συζητάει για την πολιτική που θα ακολουθήσει, θα ληφθεί απόφαση από την ΚΠΕ του κόμματος και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία για τα πρόσωπα σε κάθε περιοχή, από τα κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.