ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Τι κρύβεται πίσω από τη σύγκρουση Ασκούνη-ΔΕΗ: Η «πέμπτη φάλαγγα της ΝΔ» και ο ύποπτος ρόλος Μανιάτη

Είναι τυχαίο που η πρώτη επανασύνδεση ρεύματος σε πολίτη έγινε στη Λάρισα; Η απάντηση δεν είναι όσο δύσκολη φαίνεται. Στους παροικούντες τους δήμους είναι γνωστό ότι δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της ΝΔ στην ΚΕΔΕ είναι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο (ο Κ. Τζανακούλης).
Δήμαρχοι τονίζουν ότι «δεν είναι επίσης τυχαίο ότι η επίθεση
κατά της ΔΕΗ έγινε προσωπικά από τον πρόεδρο Κ. Ασκούνη και όχι με ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων. Διαφωνούσε ο Τζανακούλης και η ΝΔ», προσθέτουν, επισημαίνοντας ότι «ο Ασκούνης μπροστά στο αδιέξοδο που έχει στην Καλλιθέα προβάλει φιλολαϊκό πρόσωπο, κοντράροντας την κυβέρνηση».
Που είναι τα εκατομμύρια της ΔΕΗ για την (δήθεν) εταιρική κοινωνική ευθύνη;
Τι απαντάνε οι υποστηριχτές του Κ. Ασκούνη; Ό,τι αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και ότι «δεν είναι δυνατόν ο λίγο πάνω από τα όρια της φτώχειας, πολίτης στα ορεινά Άγραφα να πληρώνει για κάτω από τα όρια συμπολίτη του στην Αθήνα. Και η ΔΕΗ τι κάνει; Που είναι τα εκατομμύρια που πληρώνει για διαφημίσεις και (δήθεν) εταιρική κοινωνική ευθύνη;», συμπληρώνουν.
Οι ίδιοι τονίζουν ότι «δεν είναι καθόλου τυχαίο που η επανασύνδεση έγινε στη Λάρισα», προσθέτοντας ότι «η ΝΔ ήθελε να πλήξει τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ», χρησιμοποιώντας «πέμπτη φάλαγγα».
Παράλληλα, ο ίδιος ο κ. Ασκούνης κατήγγειλε χθες ότι έχουν ήδη αποστείλει στη ΔΕΗ τα πρώτα ονόματα πολιτών χωρίς ρεύμα, χωρίς να γίνει μέχρι τώρα επανασύνδεση.
Ο «υποπτος» ρόλος Μανιάτη
Και ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης που, όπως λένε δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ, «μετά τις δηλώσεις της Κυριακής έχει εξαφανιστεί. Από το γραφείο του μας λένε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό», προσθέτουν. Οι ίδιοι τονίζουν ότι ενώ ο κ. Μανιάτης στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του «δηλώνει ότι στηρίζει τον Κ. Ασκούνη δεν κάνει τίποτε στην πράξη για να επιβεβαιώσει ως πολιτικός προϊστάμενος της ΔΕΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.