ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ


Η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των λαών Ελλάδας και Παλαιστίνης και η κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, ήταν τα δυο θέματα που κυριάρχησαν στην εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης ο  νέος Πρέσβης της Παλαιστίνης κ. Μαρουάν Τουμπασί και στη
συνάντηση γνωριμίας που είχε σήμερα (Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014) με τον Υπουργό κ. Θόδωρο Καράογλου.

Η παρουσία του κ. Τουμπασί στο Διοικητήριο εντάσσεται στο πλαίσιο  της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης και της συνάντησης που θα έχει με την εδώ Παλαιστινιακή κοινότητα.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο Παλαιστίνιος Πρέσβης χαρακτήρισε την πόλη της Θεσσαλονίκης «γέφυρα φιλίας μεταξύ των δυο λαών», ενώ έκανε ειδική αναφορά στις δυνατότητες διμερούς συνεργασίας  σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε τα εξής: «Καλωσορίζω στη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, το νέο Πρέσβη της Παλαιστίνης ο οποίος επισκέπτεται την πόλη μας για να συναντήσει την Παλαιστινιακή κοινότητα. Παραδοσιακά η Ελλάδα και η Παλαιστίνη έχουν φιλικότατες σχέσεις. Στη διάρκεια της συνάντησής είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για τα προβλήματα  που απασχολούν τον Παλαιστινιακό λαό και βεβαίως για τις πολύ μεγάλες δυνατότητες μεταξύ μας συνεργασίας. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να πρυτανεύσουν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής η λογική και η ειρήνη, γιατί είναι προς όφελος των ίδιων των λαών».  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.