ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Οι Γερμανοί «διατάζουν» την κυβέρνηση: «Ξεχάστε τις τριπλές εκλογές»

Νευρικότητα προκαλούν στη Γερμανία τα σενάρια για τριπλές εκλογές, καθώς το Βερολίνο θεωρεί πως οι εξελίξεις που ακολουθήσουν θα έχουν αντίκτυπο και στα…του οίκου τους.
Όπως δημοσιεύει το «Βήμα», τα σκαμπανεβάσματα της πολιτικής ζωής της Ελλάδα, έχουν ανησυχήσει του γερμανούς αξιωματούχους, οι οποίοι άτυπα, βάζουν φρένο στις πρόωρες εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υψηλόβαθμο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών, τόνισε πως «Για τον Αντώνη Σαμαρά μπορεί να είναι έξυπνη κίνηση, αλλά για εμάς είναι πρόσθετος μπελάς».
Εν τω μεταξύ, η επίσημη θέση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζει πως «δεν παίρνουμε θέση σε θέματα που αφορούν στην ημερομηνία των εκλογών στην Ελλάδα», ωστόσο αξιωματούχους παρέπεμπε στην κριτική που είχε ασκήσει παλιότερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στις πρόωρες εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, τονίζοντας ότι αυτές πάγωσαν για πολλούς μήνες το πρόγραμμα βοήθειας.
«Κάτι παρόμοιο θα συμβεί και τώρα», τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος.
Αυτό πάντως που «καίει» τους Γερμανούς, είναι το ότι οι ενδεχόμενες εθνικές εκλογές θα προκαλέσουν φραστικές επιθέσεις του Αντώνη Σαμαρά προς την Τρόικα και στόχους του Μνημονίου στην προσπάθειά του να βγει νικητής από τις κάλπες.
Αυτό, σύμφωνα με τους γερμανούς αξιωματούχους, δεν αποκλείεται να ωφελήσει εκλογικά τη λαϊκιστική Εναλλακτική Λύση για τη Γερμανία AfD, καθώς και τα άλλα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.