ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Βʼ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ‏

Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κα Σταυρούλα Ξουλίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την επέτειο των Ιμίων:
«Σήμερα συμπληρώνονται 18 χρόνια από την ημέρα της κρίσης των Ιμίων, που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν τρεις ήρωες Αξιωματικοί του Ελληνικού Ναυτικού. Τα ερωτηματικά για το πώς έπεσε το ελληνικό ελικόπτερο παραμένουν ακόμα αναπάντητα και οι τρεις ήρωες, που θυσιάστηκαν για την πατρίδα εκτελώντας το καθήκον τους,  περιμένουν δικαίωση. Εμείς τιμούμε τη μνήμη τους και αναγνωρίζουμε τη θυσία τους. 
Δυστυχώς, η μαύρη επέτειος συνέπεσε με την παραδοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης  και Υπουργού Εξωτερικών, κου Βενιζέλου, στην Ολομέλεια της Βουλής σε Επίκαιρη Ερώτηση του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Πάνου Καμμένου, ότι η επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για το όνομα της FYROM είναι η χρήση του όρου «Μακεδονία» με γεωγραφικό προσδιορισμό…
Ας γίνει και αυτή η επέτειος αφορμή για περισυλλογή και επιστροφή στις διαχρονικές αξίες του έθνους μας, εγκαταλείποντας την πολιτική των εθνικών υποχωρήσεων και παραχωρήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.