ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

΄΄ Η Εκπαίδευση ως ασπίδα εναντίον της Διαφθοράς ΄΄

Ο Πολιτευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος Καβαρλής παρευρέθηκε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στην  εκδήλωση με τίτλο ΄΄Η Εκπαίδευση ως ασπίδα εναντίον της διαφθοράς΄΄, που διοργάνωσαν  από κοινού η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κατά την οποία έξι μεταπτυχιακοί φοιτητές από τη Ρουμανία, τη Γαλλία, τη Ζιμπάμπουε και την Ελλάδα βραβεύτηκαν για τις εργασίες τους με θέμα  τη διαφθορά στην Ουκρανία, τη Σλοβενία, τη Γεωργία και τη Μολδαβία.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν
ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ιωάννης Χατζηδημητρίου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος  κ. Ελευθέριος Χατζόπουλος, και ο καθηγητής κ. Δημήτριος Κυρκιλής, Πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών. Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των δράσεων και των στόχων της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος από το μέλος της κ. Χρυσοβαλάντη Μοσκόφογλου, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης και τη παρουσίαση των εργασιών έκανε ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Χάρρυ Παπαπανάγος.

Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης ο κ. Καβαρλής αφού συνεχάρη τους συντελεστές της επιτυχημένης και πολύ επίκαιρης θεματολογικά εκδήλωσης, καθώς και τους βραβευθέντες φοιτητές για τις εξαιρετικές διατριβές τους, έκανε την ακόλουθη επισήμανση: ΄΄ Απόψε χάρις στη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τις έξι επιστημονικά τεκμηριωμένες μεταπτυχιακές εργασίες, καταλήξαμε σε ένα πολύ καθαρό και χρήσιμο  συμπέρασμα. Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας, στο βαθμό που μας αναλογεί, να σταματήσουμε με κάθε τρόπο τη διαφθορά γιατί είναι επιζήμια και επιβλαβής για τις Χώρες, τους πολίτες, την υγεία και προπάντων την τσέπη μας, ενώ στον αντίποδα, αφενός θα πρέπει να καταστήσουμε τη διαφάνεια στάση ζωής, αφετέρου θα πρέπει να την ενισχύσουμε και να τη θωρακίσουμε, με τα απαιτούμενα μέσα και θεσμικά πλαίσια, σε όλες τις εκφάνσεις και τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης΄΄.

Με το μελος του Δ.Σ της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος  κ. Ε.  Χατζόπουλο
Με τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Χάρρυ Παπαπανάγο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.