ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Πραγματοποιήθηκε στο Λαγκαδά την  Κυριακή 2/2/2014 συγκέντρωση ενεργών πολιτών του Δήμου Λαγκαδά με θέμα:

Διάλογος για τη δημιουργία μιας νέας ενιαίας ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης, που θα συμμετάσχει στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 για το Δήμο Λαγκαδά.

Στη συγκέντρωση, όπου συμμετείχαν
πολίτες του Δήμου Λαγκαδά από όλες τις Δημοτικές Ενότητες και από όλους τους πολιτικούς χώρους, αναδείχτηκε η ανάγκη συγκρότησης μιας Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης που θα εκφράζει όλους τους πολίτες του Δήμου  Λαγκαδά, σαν κεντρικό στόχο θα έχει την εφαρμογή από τον Δήμο μιας διαφορετικής δημοκρατικής πολιτικής.

Μιας πολιτικής που θα συμβάλλει

  - στην αντιμετώπιση της ανεργίας (κυρίως των νέων της περιοχής μας), της βίαιης φτωχοποίησης των πολιτών, την καταστροφή της παραγωγής (βιομηχανικής και βιοτεχνικής), την απαξίωση της αγροτικής παραγωγής κ.τ.λ.

 - στην αντιμετώπιση της καταστροφής του περιβάλλοντος του Δήμου μας, για τον τρόπο λειτουργίας του ΧΥΤΑ και για την μη δημιουργία εργοστασίου καύσεως απορριμμάτων.

 - Την ανάγκη διασποράς της εξουσίας από ένα αμιγώς δημαρχοκεντρικό σύστημα σε ένα σύστημα με πρόβλεψη ουσιαστικής αποκέντρωσης της Διοίκησης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και της ελεύθερης ανάπτυξης των διακριτών ρόλων των διαφόρων θεσμών.

 - Την ουσιαστική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων θεσμικών οργάνων του Δήμου με διαφάνεια και Περιβαλλοντολογική ευαισθησία.

Τέλος αποφασίσθηκε: 1) η δημιουργία και η λειτουργία Ενιαίας Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης, που θα λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα, 2) η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής με αντιπροσώπους από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου και 3) η συνέχιση του διαλόγου, έτσι ώστε να προκύψει μια Διακήρυξη Αρχών και η επιλογή του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Η Συντονιστική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.