ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Δήμος Λαγκαδά Υποστήριξη στην εξαγωγική προσπάθεια

Πετυχημένη η 3η συμμετοχή στην 79η Διεθνή Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων του Βερολίνου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμέτοχη του δήμου Λαγκαδά στην 79η Διεθνή Έκθεση προώθησης Αγροτικών Προϊόντων του Βερολίνου «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ».

Ο δήμος μας συμμετείχε, για 3η συνεχή χρονιά, στη μεγάλη ετήσια εκδήλωση, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και ανοίγοντας δρόμους ανάπτυξης και συνεργασίας των παραγωγών της περιοχής μας, με ξένες ανταγωνιστικές αγορές.

Ο δήμος Λαγκαδά στοχεύοντας στην ενίσχυση της απασχόλησης και τις εξαγωγές προϊόντων που παράγουν τοπικές επιχειρήσεις σε αγορές του εξωτερικού υποστηρίζει τη συμμέτοχη μικρομεσαίων επιχειρηματιών του Λαγκαδά σε διεθνείς εκθέσεις. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 17- 26 Ιανουαρίου και η ελληνική πλευρά με τίτλο «Περιβόλι του Βορρά», πραγματοποίησε την τρίτη της συνεχή συμμέτοχη.

Η συμμετοχή ελληνικών αποστολών τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του ΕΟΤ, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο.

Οι οκτώ συνολικά παραγωγοί που συμμετείχαν στη φετινή αποστολή (Παραδοσιακά ζυμαρικά “ΤΟ ΖΥΜΑΡΑΚΙ”, Οινοποιία Μπαμπατζιμόπουλου, εμπορία κρεάτων AΦΟΙ ΝΟΥΛΗ, τυροκομικά προϊόντα Βογιατζή, αγροτικά προϊόντα από την εταιρεία ΗΛΙΟΣ-OCTAPUS καθώς και δύο εταιρείες εκτός της περιοχής μας που θέλησαν να εκπροσωπηθούν από την αποστολή του δήμου Λαγκαδά, οινοπνευματοποιία Τσάνταλη και αγροτικά προϊόντα Green Gurmet), είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους στους χιλιάδες επισκέπτες της Έκθεσης, ενώ παράλληλα διένεμαν διαφημιστικό υλικό της παραγωγής τους.

Σημειώνεται ότι πολύ έντονο ενδιαφέρον δείχνουν οι Γερμανοί καταναλωτές για το κασέρι Σοχού και το γιαούρτι Δορκάδας.

Σημαντικές ήταν οι παρουσίες που επισκέφθηκαν το περίπτερο του δήμου μας κατά τη διάρκεια της έκθεσης, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Μελάς, ο Υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας κ. Φρίντριχ, ο Δήμαρχος και Κυβερνήτης του κρατιδίου του Βερολίνου κ. Βόβεραιτ, ο τοπικός Βουλευτής του κρατιδίου του Βερολίνου κ. Γκουίνι και ο πρώην Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Ομπερμάιερ.

«Η επιμονή της διοίκησης του δήμου Λαγκαδά για την προώθηση τοπικών προϊόντων σε αγορές και επιχειρήσεις του εξωτερικού άνοιξε φέτος το δρόμο και σε άλλες ελληνικές αποστολές στην ετήσια έκθεση του Βερολίνου, σε μια προσπάθεια για εξωστρέφεια και ανάπτυξη» επισήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης.

Αισθάνεται, επίσης την ανάγκη να εκφράσει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στην Τοπική Σύμβουλο Όσσας Σοφία Καραιωάννου, στον πρόεδρο Κωνσταντίνο Γρόλλιο και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Οσσαίων «Αγία Κυράννα», οι οποίοι συνόδευσαν την αποστολή του δήμου μας στο Βερολίνο της Γερμανίας, παρουσιάζοντας την ιστορία του τόπου μας μέσα από μοναδικούς παραδοσιακούς χορούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.