ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Δείτε όλους του υποψήφιους της Αριστεράς και Σύριζα για Λαγκαδά και Θεσσαλονίκη !!!‏

«Η άλλη Θεσσαλονίκη, η Θεσσαλονίκη της κοινωνικής αλληλεγγύης και ανατροπής, είναι και αναγκαία και εφικτή! Απαιτεί όμως την άμεση συγκρότηση ενός μετώπου Αυτοδιοίκησης, τοπικών κοινωνιών και εργαζομένων. Ένα μέτωπο αντίστασης, σύνθεσης και προοπτικής» τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος της Ανοιχτής Πόλης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης με δήλωσή του στην «Αυγή» και απευθύνει κάλεσμα σε όσους και όσες επιζητούν να μπει τέλος στις νεοφιλελεύθερες λογικές και πολιτικές στον Δήμο Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν στον αγώνα για τη νικηφόρα πορεία της δημοτικής παράταξης που στηρίζει (και) ο ΣΥΡΙΖΑ.


«Το δικαίωμα στην πόλη δεν μπορεί να υποτάσσεται στην αγοραία λογική της συγκυβέρνησης. Αντίθετα πρέπει να υψώσουμε τείχη απέναντι στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό» προσθέτει ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, που ως δημοτικός σύμβουλος έχει δώσει μεγάλους αγώνες εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου για την κοινωνική δικαιοσύνη, το δικαίωμα όλων στην εργασία με αξιοπρέπεια, αγώνες για το περιβάλλον και για την ανάδειξη των «λευκών σελίδων» της Ιστορίας της πόλης…



Το πρόσωπο της Αριστεράς

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Ανοιχτής Πόλης δεν χρειάζεται συστάσεις. Αριστεροί και μη γνωρίζουν τον (έντιμο) βίο και την (συνεπή αγωνιστική) πολιτεία του από τα μαθητικά του χρόνια μέχρι και σήμερα. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε και στη συνέλευση της Ανοιχτής Πόλης, την περασμένη Τετάρτη, για την ανάδειξη του επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ο Τρ. Μηταφίδης σε όλη του τη ζωή υπηρετεί τις ιδέες και τις πανανθρώπινες αξίες της Αριστεράς, πληρώνοντας μάλιστα βαρύ τίμημα στις δύσκολες εποχές της χούντας. «Αν δεν είναι ο Τριαντάφυλλος το πρόσωπο της Αριστεράς στη Θεσσαλονίκη, τότε ποιος;» αναρωτήθηκε από μικροφώνου ένας εκ των παρισταμένων και η αίθουσα σείστηκε από παρατεταμένα χειροκροτήματα.



Αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη

Τόσο ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης όσο και τα μέλη της δημοτικής κίνησης υπόσχονται ότι πρώτο μέλημα της αριστερής διοίκησης στον Δήμο Θεσσαλονίκης θα είναι η λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται από τις πολιτικές των Μνημονίων. «Η παράταξή μας δεσμεύεται να μην υπάρξει κάτοικος χωρίς στέγη, ρεύμα, νερό, θέρμανση, τροφή και πρόσβαση στην υγεία. Να γίνει η Θεσσαλονίκη πόλη αξιοπρέπειας, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης» τονίζεται στη διακήρυξη της παράταξης. Η απήχηση της Ανοιχτής Πόλης και της υποψηφιότητας του Τρ. Μηταφίδη έγινε εμφανής και από τις παρουσίες στην ανοικτή συνέλευση, την οποία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο πρύτανης και ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος και Γιάννης Παντής, οι καθηγητές του ΑΠΘ Άρις Καζάκος και Κώστας Χρυσόγονος, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Ανδρέας Κουράκης, ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη που είχε στηρίξει το ΠΑΣΟΚ Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ελευθεριάδης που αποχώρησε πρόσφατα από την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη κ.ά.

Χαιρετισμό στη συνέλευση απηύθυναν ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος, η Ελευθερία Φαραντάκη εκ μέρους των εργαζομένων στην ΕΡΤ 3, εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων και των υπαλλήλων του Δήμου Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος των Ρομά.



Ποιους στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόσωπα νέα, αλλά και πρόσωπα δοκιμασμένα στον αυτοδιοικητικό στίβο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στους άλλους δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης. Στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο, την Καλαμαριά, στηρίζει τη Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση με υποψήφιο δήμαρχο τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μανώλη Λαμτζίδη. Στον Δήμο Παύλου Μελά στηρίζει τη Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών με υποψήφιο δήμαρχο έναν νέο άνθρωπο, τον δημοσιογράφο Τάσο Σταμπουλή. Στον Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού τη δημοτική κίνηση Ενεργοί Πολίτες με υποψήφιο δήμαρχο τον δασολόγο Ανέστη Βασιλειάδη, ενώ στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών στηρίζει την Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Γιαρένη. Στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την υποψηφιότητα του φαρμακοποιού και ανεξάρτητου νυν δημοτικού συμβούλου Παράσχου Λαδά, που είναι επικεφαλής της παράταξης Ενότητα για Αλληλεγγύη και Ανατροπή. Στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη τη δημοτική κίνηση Ενεργοί Πολίτες με υποψήφιο δήμαρχο τον μηχανικό Απόστολο Αντωνούδη. Στον Δήμο Ωραιοκάστρου την Αλληλεγγύη – Ανατροπή με υποψήφιο δήμαρχο τον δικηγόρο Γρηγόρη Εβιρνέλη, ενώ στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη στηρίζει το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών με υποψήφιο δήμαρχο των Απόστολο Αντωνούδη. Στον Δήμο Δέλτα ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την υποψηφιότητα του εκπαιδευτικού Γιάννη Ρήγα, ενώ στον Δήμο Λαγκαδά τη Μαρκέλα Ταυρίδου, την οποία στηρίζει και η ΔΗΜ.ΑΡ. Στον Δήμο Χαλκηδόνας την Κίνηση Ανατροπής με υποψήφιο δήμαρχο τον Κυριάκο Αγγελόπουλο, ενώ στον Δήμο Θερμαϊκού υπάρχουν ακόμη διεργασίες και δεν αποκλείεται η κάθοδος του δημοσιογράφου Σπύρου Κουζινόπουλου. Αντίστοιχες διεργασίες υπάρχουν και στον Δήμο Θέρμης.



Την Τετάρτη η διακήρυξη της περιφερειακής παράταξης

Η περιφερειακή παράταξη Κεντρικής Μακεδονίας που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με υποψήφια περιφερειάρχη τη βουλευτή Δέσποινα Χαραλαμπίδου, διοργανώνει την Τετάρτη την πρώτη της ανοικτή της εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστούν η εκλογική διακήρυξη και οι βασικοί άξονες της πολιτικής που θα ακολουθηθεί. Θα προηγηθεί ο απολογισμός των πεπραγμένων της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας από τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Θεοδωρόπουλο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ ΑΥΓΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.