ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Γρηγόρης Ουζούνης:Λύσεις για να πληρωθούν άμεσα οι 59 εργαζόμενοι του δήμου Δέλτα

Στο πλευρό των εργαζομένων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δέλτα και των ΚΔΑΠ Διαβατών βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος ΔΕΛΤΑ,και επικεφαλής του συνδυασμού δύναμη δημιουργίας Γρηγόρης Ουζούνης. Ο υποψήφιος δημαρχος συζήτησε με τους εργαζόμενους τις δύσκολίες που βιώνουν καθώς παραμένουν απλήρωτοι για τις δεδουλευμένες υπηρεσίες τους τους τελευταίους 7 με 10 μήνες.
Οι εργαζόμενοι στις κοινωφελείς υπηρεσίες, εξακολουθούν να εργάζονται αμισθή χωρίς να γνωρίζουν πότε θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμενα τους.

Ο Γρηγόρης Ουζούνης κάθισε στο ίδιο τραπέζι μαζί με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του, στο δήμο Δέλτα, προκειμένου να συζητήσει τις λύσεις στο πρόβλημα εκταμίευσης των χρημάτων για τα δεδουελευμένα των δεκάδων εργαζομένων που απασχολούνται στον βρεφονηπιακό σταθμό στα ΚΔΑΠ στη βοήθεια στο σπίτι και στις άλλες κοινοφελείς υπηρεσίες του δήμου.

“Οι εργαζόμενοι παρέχουν αδιάλειπτα της υπηρεσίες τους από την ημερομηνία της πρόσληψής τους, και, μάλιστα, σε δομές που επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο στο Δήμο ΔΕΛΤΑ και λαμβάνουν χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους. Κι όμως, βρίσκονται σήμερα σε καθεστώς πλήρους εργασιακής ανασφάλειας και μάλιστα ανησυχούν ότι θα παραμείνουν απλήρωτοι και θα χάσουν τα δεδουλευμενα τους, είτε λόγω της αμέλειας της διοίκησης του δήμου Δέλτα να πραγματοποιηθεί η απαιτούμενη δημοσίευση του διορισμού τους στο ΦΕΚ είτε λόγω εσφαλμένης ερμηνείας του ισχύοντος νομικού πλαισίου, περιστατικά για τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται οι ίδιοι” τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Δέλτα Γρηγόρης Ουζούνης και πρόσθεσε, πρέπει άμεσα να γίνει συννενόηση με το υπουργείο Εσωτερικών και την αρμόδια επίτροπο της Ευρωπαικής Επιτροπής, ωστε να γίνει η εκταμίευση των χρημάτων και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και αμέσως μετά να ολοκληρωθεί η τροποποίηση του ΦΕΚ για να λυθεί μια και καλή το πρόβλημα και να μη το ξανασυναντήσουμε μπροστά μας” κατέληξε ο κ Ουζούνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.