ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΥΠΕΚΑ: Χρηματοδοτήσεις για τις ζημιές από επικίνδυνα απόβλητα




1

Διάθεση 785.200 ευρώ στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Πιερίας και Αιτωλοακαρνανίας, για αποκατάσταση περιβαλλοντικής ζημιάς από αποθέσεις επικινδύνων αποβλήτων Το ποσό των 785.200 ευρώ θα διετεθεί στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Πιερίας και Αιτωλοακαρνανίας, για την αποκατάσταση περιβαλλοντικής ζημιάς που προκαλείται από ανεξέλεγκτες αποθέσεις επικινδύνων αποβλήτων
.
Σύμφωνα με τον enikos.gr, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, Κ. Τριάντης και η Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών- ΣΥΓΑΠΕΖ), στο πλαίσιο εφαρμογής της περιβαλλοντικής ευθύνης, προώθησαν προς ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φυσικό Περιβάλλον 2014» του Πράσινου Ταμείου, αιτήματα για την αποκατάσταση περιβαλλοντικής ζημιάς που προκαλείται στα υπόγεια και επιφανειακά νερά, καθώς και στα εδάφη της χώρας μας, από ανεξέλεγκτες αποθέσεις επικινδύνων αποβλήτων.
Τα έργα που πρότειναν οι αποκεντρωμένες διοικήσεις, κατόπιν πρόσκλησης του ΣΥΓΑΠΕΖ, θα υλοποιηθούν στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Πιερίας και Αιτωλοακαρνανίας και θα περιλαμβάνουν εκπόνηση τεχνικής μελέτης αποκατάστασης και έργα διαχείρισης. Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου και ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 785.200 ευρώ.
Γι' αυτό το θέμα, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε: «Η ένταξη των αιτημάτων για την αποκατάσταση περιβαλλοντικής ζημιάς που προκαλείται στα υπόγεια και επιφανειακά νερά, καθώς και στα εδάφη της χώρας μας, από ανεξέλεγκτες αποθέσεις επικινδύνων αποβλήτων σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, συνεχίζει τη σταθερή πολιτική του ΥΠΕΚΑ για εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, που αναλαμβάνει δράση για την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των ευαίσθητων υδατικών πόρων. Στόχος μας παραμένει η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας, σε συνάρτηση με την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και την αειφορία».
Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Ταγαράς ανέφερε: «... αποβλέπουμε στην αποκατάσταση και ανάδειξη του περιβάλλοντος, τη στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας, την εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος, μέσω της αξιοποίησης των φυσικών μας πόρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.