ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ο έκπτωτος δήμαρχος ορκίστηκε και πάλι δήμαρχος

Ο κύριος Χρονόπουλος επανεξελέγη με ποσοστό 50.47%



Ο έκπτωτος δήμαρχος ορκίστηκε και πάλι δήμαρχος
Κι όμως ο έκπτωτος δήμαρχος είναι και πάλι εδώ! Ο λόγος για τον Πανταζή Χρονόπουλο, ο οποίος είχε εκπέσει του αξιώματός του με απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος μετά από τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για διάφορες παρανομίες που έγιναν με δική του ευθύνη στο Δήμο Ζαχάρως.

Ο ίδιος υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι δεν συντρέχει κώλυμα στο πρόσωπό του. Αποτέλεσμα να μπορέσει να θέσει και πάλι υποψηφιότητα για τις εκλογές της 18ης Μαΐου και για λίγες ψήφους να κερδίσει από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 50,47.
Στη συνέχεια, το αρμόδιο Πρωτοδικείο τον ανακήρυξε υποψήφιο παρά το γεγονός ότι ήταν έκπτωτος.

Καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 59 χρόνια κάθειρξη

Θυμίζουμε ότι είχε κηρυχτεί έκπτωτος από το αξίωμά του, τον Σεπτέμβριο του 2011, μετά από ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, η οποία του είχε επιβληθεί από το Εφετείο Πατρών, για παράνομες προσλήψεις στο Δήμο.
Ο ίδιος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 59 χρόνια κάθειρξη για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, καθώς επίσης και για άλλα αδικήματα σε άλλες υποθέσεις, όπως η παράνομη είσπραξη χρηματικής αποζημίωση για την ανύπαρκτη φιλοξενία ατόμων στην διάρκεια των πυρκαγιών του 2007, στην αυθαίρετη ξενοδοχειακή του μονάδα στον Καϊάφα.
Παράλληλα, είναι κατηγορούμενος στο πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για παράνομη μετακύληση προστίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.