ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

H NEOΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΛΟΝΙΚΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ!

Η 16χρονη Κυριακή Δερέμπεη, μαθήτρια Λυκείου, γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίστηκε ως ''παιδί θαύμα'' της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.
Μαθαίνει μουσική, κλασικό και παραδοσιακό τραγούδι και βυζαντινή μουσική. Μαθαίνει 5 μουσικά όργανα, σαντούρι, ούτι, τζουρά, μπουζούκι και πιάνο.
Ανήκει στην 5η γενιά προσφύγων από Πόντο και Σμύρνη από πλευράς της μητέρας της και από Ανατολική Θράκη και Κωνσταντινούπολη από την πλευρά του πατέρα της.
Από τα 13 της έχει τραγουδήσει στο πλευρών των πιο κορυφαίων της ελληνικής μουσικής, Μανώλη Μητσιά, Βασίλη Λέκκα, Ελένη Βιτάλη, Γρηγόρη Βαλτικό, Γλυκερία κ.α
Τον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με το γράψιμο, είναι ένας τρόπος έκφρασης για την ίδια. Σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει το πρώτο της βιβλίο με ποιήματα που αποτελεί το πρώτο μέρος από την ποιητική συλλογή ''με τα μάτια της καρδιάς, από τα βάθη της ψυχής...'', με τη στήριξη και χρηματοδότηση από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Βόρειας Ελλάδας.
Ήδη είναι έτοιμο και το δεύτερο της βιβλίο με τις σκέψεις και τις ανησυχίες της το '' όταν ο νους αποτυπώνεται στις σκέψεις...'' που θα κυκλοφορήσει αρχές του 2015 με τη στήριξη του Π.Λ.Σ.Β.Ελλάδας.
Ήδη θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής στο διαδίκτυο, αφού η μουσική της σελίδα ξεπερνά τα 44.200 μέλη https://www.facebook.com/KiriakiDerempei?fref=ts

Καθημερινά όλα τα blogs αναφέρονται στο πηγαίο της ταλέντο, αλλά και στην αλματώδη εξέλιξή της. Υπήρξε καλεσμένη σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και τις έχουν γίνει αφιερώματα στο κεντρικό Δελτίο του STAR CHANEL, στην εκπομπή ''Με γνώση και μεράκι'' από την 4ε και στο Δίκτυο Σερρών.
Η μικρή Κυριακή έχει μπροστά της ένα μέλλον λαμπρό και αποτελεί παράδειγμα γνώσης και ήθους για τους συνομήλικούς της.



1 σχόλιο :

  1. Καλημέρα σας. Θα ήθελα να προσθέσω ότι έχω καταγωγή από Λαγκαδά από τη πλευρά του πατέρα μου. Αν θέλετε να το προσθέσετε. Σάς ευχαριστώ πολύ για την στήριξη στα πρώτα μου βήματα. Κυριακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

This is a comment.