ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

To μυστικό ραντεβού Καρατζαφέρη – Κομνόπουλου

Ο ανακριτής έφερε πολύ κοντά τον Γιώργο Καρατζαφέρη με τους επιχειρηματίες Αλέξανδρο Τσάτσο και Σταύρο Κομνόπουλο.

Πράκτορας της στήλης τους εντόπισε την Κυριακή το βράδυ σε ασφαλή χώρο στα βόρεια προάστια να συζητούν επίμονα για το επίμαχο ποσό που προέρχονταν από εταιρεία του Αλέξανδρου Τσάτσου και κατέληξε σε offshore που ανήκει στο ισχυρό δίδυμο Καρατζαφέρης και Yιός.

Το “ατύχημα” συντελέστηκε το σωτήριο έτος 2007 όταν ένας γνωστός τραπεζίτης παρακάλεσε τον Αλέξανδρο Τσάτσο να κάνει μια εξυπηρέτηση για ένα φίλο του πολιτικό που δεν ήθελε να εμφανίζει μεγάλα ποσά στις ελληνικές τράπεζες, γιατί προφανώς δεν μπορούσε να τα δικαιολογήσει.

Ο τραπεζίτης άφησε μια σακούλα με 1.500.000 ευρώ στο γραφείο του Αλέξανδρου Τσάτσου ο οποίος διέθετε ένα ισχυρό δίκτυο εταιρειών που παρουσίαζαν συναλλαγές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Αλέξανδρος Τσάτσος έκανε την εξυπηρέτηση ανοίγουν λογαριασμοί και να βγαίνουν στη σέντρα οι offshore με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες.

Ο Αλέξανδρος Τσάτσος φέρει βαρύ όνομα και βαριά κληρονομιά όντας ανιψιός του Τσάτσου που ήταν ιδιοκτήτης της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ μέχρι το ’82 που την κρατικοποίησε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Πρόκειται για ισχυρό οικονομικό παράγοντα με παρουσία σε πολλές χώρες, ο οποίος αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και κολοσσούς των εξοπλιστικών μεταξύ των οποίων τη γενική εταιρεία Γιουροκόπτερ που κατασκευάζει τα σούπερ πούμα.

Ο ίδιος ορκίζεται ότι δεν γνώριζε τον Γιώργο Καρατζαφέρη και ότι το επίμαχο ποσό δεν αποτελεί προϊόν μίζας.

Άλλωστε όπως ο ίδιος ισχυρίζεται η σύμβαση με τα σούπερ πούμα είχε υπογραφεί σε προγενέστερο χρόνο όταν υπουργός ήταν ο αδιάφθορος Άκης Τσοχατζόπουλος και ολοκληρώθηκε απ’ τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Αλλά ποιος ανακριτής θα τον πιστέψει;

Γιατί η Κεστρελ διεκδικούσε σε μόνιμη βάση προμήθειες απ’ το ελληνικό δημόσιο με συνέπεια να έχει ανάγκη από ένα διαρκές λόμπιγκ σε κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης η σιωπή των οποίων ήταν απαραίτητη για να προχωρήσουν οι αμαρτωλές συμβάσεις.

Το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε ο Γιώργος Καρατζαφέρης με τους δύο επιχειρηματίες στα βόρεια προάστια δεν το γνωρίζω επακριβώς.

Το μόνο που είναι βέβαιο ότι συζήτησαν και συμφώνησαν είναι να ακολουθήσουν κοινή υπερασπιστική γραμμή.

Γιατί σε περίπτωση κατά την οποία εμφανίστηκαν στον ανακριτή αδιάβαστοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο ευαγές ίδρυμα του Κορυδαλλού το οποίο ως γνωστόν δεν διαθέτει καλή θέρμανση για το χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.