ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Τις αυτοκτονίες 15χρονου και 22χρονης απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Αλλα δύο νεαρά άτομα που εκδήλωσαν πρόθεση αυτοκτονίας απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην πρώτη περίπτωση, ενημερώθηκε, νυχτερινές ώρες της Παρασκευής, από διαχειριστή ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης ότι άγνωστος χρήστης του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη και σημεία διασύνδεσης του χρήστη με το προφίλ του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για 15 αγόρι.

Ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και ο ανήλικος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ενημερώθηκαν οι οικείοι του και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Ενημερώθηκε και η κατά τόπο αρμόδια εισαγγελέας, η οποία διέταξε την άμεση μεταφορά του παιδιού σε δημόσιο Νοσοκομείο για την παροχή ψυχιατρικής φροντίδας.

Στη δεύτερη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε μέσω της διαδικασίας «Cyber Alert», το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ότι 22χρονη εκδήλωσε σε οικείο της πρόσωπο την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει με τη χρήση χαπιών και ναρκωτικών ουσιών.

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης πραγματοποιήθηκε έρευνα και διαπιστώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και τόπου διαμονής της 22χρονης. Αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος την αναζήτησαν και την εντόπισαν έγκαιρα, διασφαλίζοντας τη σωματική της δραστηριότητα.

ΠΗΓΗ: tanea.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.