ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Μεγάλη συναυλία για να εξασφαλίσουν κολατσιό σε 300 μαθητές της Θεσσαλονίκης

Μεγάλη μουσική συναυλία διοργανώνει την Κυριακή 10 Μαΐου στην «Πύλη Αξιού» η δράση «suppARTing students», με τίτλο «Έτσι αγαπάει η Θεσσαλονίκη», όπου θα συμμετάσχουν:
Νατάσα Θεοδωρίδου, Νίκος Μακρόπουλος, Μελίνα Ασλανίδου, Άγγελος Διονυσίου, Λένα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Χρυσοχοΐδης, Ζαφείρης Μελάς, Γιώργος Γιασεμής, Σάκης Βέρρος, Σταύρος Φωτιάδης, Κωνσταντίνος Καραγέλης, Πέλα και Στάθης Νικολαΐδη και θα παρουσιάζει ο Ιεροκλής Μηχαηλίδης.

Ενώ η κορύφωση της δράσης θα γίνει με την εκθεση έργων καλλιτεχνών στο Νew York Design Center της Νέας Υόρκης στις 15 εώς 21 Μαΐου.Τα έσοδα θα διατεθούν σε 300 μαθητές δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης που σιτίζονται ανεπαρκώς λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης των οικογενειών τους.

Στην έκθεση συμμετέχουν και προσφέρουν αφιλοκερδώς τα έργα τους 65 καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, από διάφορες εικαστικές τέχνες, όπως ζωγραφική, ψηφιακή ζωγραφική, πυρογραφία, γλυπτική, χαρακτική, σκιτσογραφία, φωτιστική τέχνη, κολάζ κ.ά.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Μακεδονία Παλλάς για την παρουσίαση της κοινωνικής δράσης «SuppARTing students» που διοργανώνει η Πολιτεία Πολιτισμού υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μίλησε η Πέπη Ανσουριάν, πρόεδρος της «Πολιτεία Πολιτισμού», ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χάρης Αηδονόπουλος και ο γενικός πρόξενος ΗΠΑ Θεσσαλονίκης, Robert P. Sandres. Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και καλλιτέχνες που θα προσφέρουν τα έργα τους αλλά και οι τραγουδιστές Δημήτρης Χρυσοχοΐδης, Γιώργος Γιασεμής και Σάκκης Βέρρος που μαζί και με άλλους τραγουδιστές θα στηρίξουν την δράση με συναυλία στην «Πύλη Αξιού».

Η δράση έχει σκοπό μέσω της τέχνης να εξασφαλίσει για ένα χρόνο κολατσιό στα παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν φαγητό στο σχολείο. Μετά από έρευνα, εντοπίστηκαν τα δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης με το μεγαλύτερο αριθμό παιδιών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και έχουν μπει στην λίστα 300 μαθητές. Το εγχείρημα θα γυριστεί και σε ντοκιμαντέρ, ώστε να προβληθεί και να αποτελέσει πηγή ευαισθητοποίησης και έμπνευσης για να συνεχιστεί αυτή η κοινωνική δράση.

Η πρόεδρος της «Πολιτείας Πολιτισμού», Πέπη Ανσουριάν δήλωσε: «Οι μαθητές αυτοί είναι συνήθως παιδιά από νεόπτωχες οικογένειες (με άνεργο ή άνεργους γονείς), μονογονεϊκών και διαζευγμένων άνεργων γονέων, οικονομικών μεταναστών, παραμελημένων παιδιών, παιδιών με προβλήματα υγείας και άλλων δύσκολων περιπτώσεων.

Ο αντιπεριφερειάχης Κοινωνικής Αλληλεγύης και Συνοχής, Χάρης Αηδονόπουλος κατέκρινε το πρόγραμμα «Καλλικράτης», καθώς εξαιτίας αυτού η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει την δυνατότητα να προσφέρει περισσότερα, δημιουγώντας κάποιο κοινωνικό παντοπωλείο σε δήμους που έχουν ανάγκη.

Ο Στέλιος Ρουμελιώτης, ο οποίος είναι καλλιτεχνικός διεθυντής της δράσης, μίλησε για τον λεπτό χειρισμό που πρέπει να έχει η δράση, καθώς οι διευθυντές των σχολείων συνάντησαν πολλές οικογένειες που δεν ήθελαν να συμμετέχει το παιδί τους, λόγω υπερηφάνειας. Για αυτόν το λόγο οι διευθυντές των σχολείων θα οριστούν υπεύθυνοι για τον τρόπο παράδοσης του κολατσιού κάθε παιδιού καθημερινά.

Ο γενικός πρόξενος ΗΠΑ Θεσσαλονίκης, Robert P. Sandres, ευχήθηκε οι ομογενείς της Αμερικής να στηρίξουν την πρωτοβουλία και να ανταποκριθούν στην έκθεση έργων που θα γίνει.

Στην έκθεση συμμετέχουν και προσφέρουν αφιλοκερδώς τα έργα τους 65 καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, από διάφορες εικαστικές τέχνες, όπως ζωγραφική, ψηφιακή ζωγραφική, πυρογραφία, γλυπτική, χαρακτική, σκιτσογραφία, φωτιστική τέχνη, κολάζ κ.α.

Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έχουν τη στήριξη του Hellenic Relief Foundation.

ΠΗΓΗ: seleo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.