ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Εισαγγελική έρευνα για διαγωνισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης

Στο "μικροσκόπιο" εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται διαγωνισμός, τον οποίο προκήρυξε τον περασμένο Οκτώβρη ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο την επισκευή δημοτικών οχημάτων και μηχανημάτων έργων.
Ο αντεισαγγελέας Εφετών Αργύρης Δημόπουλος παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα στο ΣΔΟΕ, ύστερα από καταγγελία ότι σκέλος του διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού ανατέθηκε σε εταιρία που δεν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις να αναλαμβάνει τέτοιου είδους έργα.
Στην καταγγελία προέβη επιχειρηματίας που κατέθεσε προσφορά για το συγκεκριμένο σκέλος (αφορούσε την επισκευή οχημάτων μεταφοράς προσώπων) αλλά τελικά αποκλείστηκε για "ανύπαρκτους" - όπως υποστηρίζει - λόγους.
Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, το έργο ανατέθηκε σε εταιρία (την οποία κατονομάζει) με έκπτωση 12% και προϋπολογισμό δαπάνης 369.000 ευρώ με ΦΠΑ.
Ο θιγόμενος επιχειρηματίας προσέφυγε στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης και τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένη Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, καταθέτοντας ένσταση.
Επιπλέον, φέρεται να έκανε προσωπική έρευνα για την εταιρία, στην οποία -όπως καταγγέλλει- ανατίθενται συνεχώς μεγάλες δουλειές κι ενώ αυτή απασχολεί μόλις δύο άτομα, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη διεκπεραίωση τέτοιου είδους έργων.
Μάλιστα, στην καταγγελία διατυπώνει αιχμή ότι η συγκεκριμένη εταιρία προωθεί αλλού με υπεργολαβία και χαμηλότερο κόστος τα έργα.
Ύστερα από τα παραπάνω, ο αντεισαγγελέας Εφετών παρήγγειλε στο ΣΔΟΕ προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί και στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κακουργηματικής δωροδοκίας,της απάτης σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και της παράβασης καθήκοντος για τους εμπλεκόμενους στο διαγωνισμό.

ΠΗΓΗ: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.