ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Κιλκίς: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα που διακινούσε λαθραία τσιγάρα

Κύκλωμα με τέσσερα τουλάχιστον μέλη, που διακινούσε λαθραία τσιγάρα σε όλη την επικράτεια, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές, στο Κιλκίς. Οι συλληφθέντες είναι 24, 36, 37 και 48 ετών και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 23ης Απριλίου, εντοπίστηκε ο 37χρονος να οδηγεί όχημα, λειτουργώντας ως «προπομπός» και να κινείται σε αγροτικό δρόμο στην συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ. Ακολουθούσε άλλο όχημα με τον 24χρονο και τον 36χρονο, που μετέφεραν τα λαθραία τσιγάρα.

Διαπιστώθηκε να μεταφέρουν συνολικά 6.509 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού δημοσίου, ενώ επιπλέον βρέθηκε και μία θερμική κάμερα, η οποία και κατασχέθηκε.

Από την συνεχιζόμενη έρευνα εξακριβώθηκε ότι, τις ποσότητες λαθραίων τσιγάρων τις παρέδιδαν έναντι αμοιβής στον 48χρονο, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους στην ελληνική επικράτεια.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα 2.009 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ, προερχόμενο από λαθρεμπόριο τσιγάρων.
 
Επίσης, κατασχέθηκαν δυο οχήματα ιδιοκτησίας του 37χρονου και του 36χρονου, ως μέσα μεταφοράς και απόκρυψης λαθραίων τσιγάρων, καθώς και επτά κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.

Όπως προέκυψε, το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου ο 37χρονος εγκατέλειψε το όχημα, στο οποίο υπήρχαν 9.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, σε αγροτική οδό παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Αθηνών – Ευζώνων.

Την επόμενη ημέρα, ο 37χρονος πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Κουφαλίων και δήλωσε ότι του έκλεψαν το όχημα ισχυριζόμενος πως το είχε παρκάρει λόγω μηχανικής βλάβης σε σημείο κοντά στον Αξιό ποταμό.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για - κατά περίπτωση – συμμορία, λαθρεμπορία και ψευδορκία.

Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.