ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Το Μαξίμου ανασχηματίζει τον Βαρουφάκη

Αυτό που φημολογείται τις τελευταίες ημέρες επιβεβαίωσε το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο ανακοίνωσε τη συγκρότηση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης ναι μεν υπό τον Γιάννη Βαρουφάκη αλλά με τον συντονισμό να είναι πλέον στα χέρια του Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γιώργος Χουλιαράκης. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών, «που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου». Όπως τόνισαν, ο κ. Βαρουφάκης κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση.

Παράλληλα, για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

Στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, σχέδιο που, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.

Στη σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος.

ΠΗΓΗ: parapolitika.grΔεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.