ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Εκπαιδευτικές δράσεις για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος από τον Δήμο Λαγκαδά

Με σειρά δράσεων για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας, εορτάστηκε σήμερα η 5η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο Δήμο Λαγκαδά.

Στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών, το Δημοτικό Σχολείο Περιβολακίου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά και το Δημοτικό Σχολείο Χρυσαυγής, μοιράστηκαν λουλούδια στους μικρούς μαθητές με σκοπό να αναλάβουν και να μάθουν για την φροντίδα και την ανάπτυξή τους.

(1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Λαγυνών)






 (Δημοτικό Σχολείο Περιβολακίου)



(3ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά)






(Δημοτικό Σχολείο Χρυσαυγής)



Εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε και στον αρχαιολογικό χώρο των Καλινδοίων στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Λαγκαδά και τον Γυναικείο Συνεταιρισμό «Κυψέλη». Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ζαγκλιβερίου περπάτησαν στη στοά του Σεβαστείου, μαθαίνοντας για το ρωμαϊκό συγκρότημα με την καθοδήγηση αρχαιολόγου.


Στο πλαίσιο της εβδομάδας δράσεων για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που διοργάνωσε ο Δήμος Λαγκαδά, οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν έως και την Κυριακή.

Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Ιουνίου: Διήμερος ποδηλατικός αγώνας Open «Γύρος Λαγκαδά»

Σάββατο
11:00 π.μ.: Ποδηλατικός Αγώνας μαθητών Δημοτικών & Γυμνασίων
13:00: Αγώνας Ομαδικής Χρονομέτρησης
Εκκίνηση & τερματισμός: Πλατεία Ασσήρου

Κυριακή
11:00 π.μ.: Αγώνας Αντοχής
Εκκίνηση & Τερματισμός: Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά
Διαδρομή: Καβαλάρι - Αγιος Βασίλειος - Βασιλούδι - Λαγκαδίκια - Σχολάρι - Ευαγγελισμός - Ανάληψη - Δρακόντιο - Κολχικό - Λοφίσκος - Πέντε Βρύσες - Λαγκαδάς (Συνδιοργάνωση: Δήμος Λαγκαδά, Α.Σ. «1000 Δέντρα»)

Σάββατο 6 Ιουνίου: Μουσική Παράσταση με Χορωδίες & Χορευτικά στις 19:30: «Στη σκιά του Πύργου», Βυζαντινός Πύργος Αγίου Βασιλείου (Τοπική Κοινότητα Αγίου Βασιλείου, Μουσικό Εργαστήρι Αγίου Βασιλείου)

ΠΗΓΗ: lagadas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.