ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Δε χρειαζόμαστε ευθυνόφοβους διοικούντες!


Οι δημοσωτήρες είναι βέβαιοι ότι ο Έλληνας είναι ένα ον με μνήμη ρηχή, κουτή και διαστρεβλωμένη και δυστυχώς επαληθεύονται. Η πράξη τους δικαιώνει αφού αυτός ο λαός των Μουνούχων, όπως τους ονομάζει ο αθάνατος Βάρναλης, δεν τους έχει πάρει ακόμη με τις πέτρες.

Έτσι έχουμε μετά τις εκλογές απίθανα ανθρωπάκια σε καίριες θέσεις. Άτομα που δε διοίκησαν ούτε ένα περίπτερο κλήθηκαν να διαχειριστούν δημοτικές επιχειρήσεις με μεγάλο τζίρο, όταν όλη τους η ζωή πέρασε με το μισθό που περίμεναν να πάρουν κάθε μήνα από το εθνόσημο, όπως και μετά τη συνταξιοδότησή τους. Κουρασμένα παλληκάρια από την πολύ δουλειά… της  τεμπελιάς και της ίντριγκας.

Σου λένε λοιπόν τα ανθρωπάκια αυτά: «Αν είχα λεφτά να ‘βλεπες πώς θα την έκανα την επιχείρηση». Τώρα που δεν έχουν εξαρχής, προσπαθούν να βρουν άλλοθι, όντες βέβαιοι για την αποτυχία τους. Μας λένε τα άτομα αυτά ότι έχασαν τον ύπνο τους. Ακόμα πού είμαστε μέχρι στο τέλος να τους πάρουμε με τις πέτρες…

Αν τύχει και βρεθείς σε παρέα μαζί τους το μόνο που θα ακούς μονότονα είναι το «εγώ, εγώ, εγώ». Ομιλούν πάντοτε σε πρώτο πρόσωπο για τον εαυτό τους. Αυτό το Υπερεγώ πηγάζει από τα κόμπλεξ και τα απωθημένα τους.

Το Υπερ-εγώ τους, τους οδηγεί να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στις οποίες είναι αδύνατο να ανταποκριθούν. Γι’ αυτό και στο τέλος εγκαταλείπουν.

Άνθρωποι που δεν είχαν σε όλη τους τη ζωή καμία σχέση με την παραγωγή, καλούνται να επιχειρήσουν σε επιχειρήσεις! Αντί να προσπαθήσουν να παράγουν πλούτο για την επιχείρηση, η ευθυνοφοβία τους, τους οδηγεί να κλείνουν «το μαγαζί» ώρες νωρίτερα, όταν μάλιστα γνωρίζουν ότι στις ώρες αυτές η επιχείρηση προσελκύει τους περισσότερους πελάτες. Όταν λοιπόν χάνεται τζίρος, πώς περιμένει κάποιος να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της η επιχείρηση;

Για να διοικήσει κάποιος επιχείρηση – με επιτυχία – πρέπει να έχει αποφασιστικότητα, τόλμη, διορατικότητα. Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις η αποτυχία είναι δεδομένη και είναι απολύτως βέβαιο ότι αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορούν να βρεθούν σε άτομα ευθυνόφοβα, άτολμα – χαρακτηριστικά της δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας – που για το δέντρο χάνουν το δάσος! Άτομα που θεωρούν ότι είναι ιδιαιτέρως έξυπνα!

Νάρκισσοι, αλαζόνες, που θέλουν να θεραπεύσουν τα κόμπλεξ και τα απωθημένα τους σε κάθε περίπτωση είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.