ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου Λαγκαδά

Το σημαντικό ζήτημα της ενίσχυσης και διατήρησης όλων των Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου Λαγκαδά, έθεσε ο Δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, στα πλαίσια συνάντησης του προεδρείου της ΚΕΔΕ μαζί του και με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη.
 
Με αφορμή τη νέα μεταρρυθμιστική διαδικασία για την αναδιοργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. που προωθείται από το Υπουργείο, ο Δήμαρχος έθεσε υπ΄ όψιν του κ. Πανούση τα γεωγραφικά και πληθυσμιακά δεδομένα του καλλικρατικού Δήμου Λαγκαδά, που επιβάλλουν την άμεση ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων στον Δήμο μας και αντικρούουν φυσικά κάθε σκέψη και σχεδιασμό για την τυχόν συγχώνευσή τους. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι τα 4 υφιστάμενα Αστυνομικά Τμήματα (Λαγκαδά, Ασσήρου, Καλινδοίων και Σοχού) χρειάζονται άμεση ενίσχυση σε προσωπικό και οχήματα για την επαρκή αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας στην περιοχή μας.
 
Με λεπτομερή επιχειρήματα ο Δήμαρχος τεκμηρίωσε στον Υπουργό ότι η ενδεχόμενη συγχώνευση των δομών ασφαλείας του Δήμου μας, θα σήμαινε αυτομάτως την κάθετη αύξηση της εγκληματικότητας στον Δήμο Λαγκαδά.
 
Ο Δήμαρχος Λαγκαδά έθεσε υπ΄όψιν του Υπουργού σχετικά ομόφωνα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τα οποία εκφράζεται ρητά η αντίθεση σε κάθε επιχειρούμενη κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων στον Δήμο μας, ενώ παράλληλα ζητείται η ενίσχυσή τους με επιπλέον προσωπικό και οχήματα.
 
Ο Δήμαρχος τόνισε στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης τη σημασία λειτουργίας των περιφερειακών αστυνομικών τμημάτων του Δήμου μας και για έναν ακόμη ιδιαίτερα σημαντικό λόγο: την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών μας κοινωνιών.
 


Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Λαγκαδά ζήτησαν να υπάρξει στενή συνεργασία του Υπουργείου με την Αυτοδιοίκηση, διότι η δημόσια ασφάλεια αφορά σε μεγάλο βαθμό και τους Δήμους της χώρας μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση συμφωνήθηκε η σύσταση μόνιμης Επιτροπής μεταξύ της ΚΕΔΕ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αντικείμενο τη Διαχείριση Τοπικών και Διατοπικών Προβλημάτων Ασφάλειας, με στόχο την πρόληψη και την προώθηση λύσεων για τα προβλήματα που υπάρχουν στις τοπικές κοινωνίες.
 
Ο κ. Πανούσης δεσμεύτηκε να προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με την ΚΕΔΕ πριν και εφόσον κατατεθεί οποιαδήποτε πρόταση συγχώνευσης αστυνομικών τμημάτων σε όλη την χώρα και τόνισε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει προηγούμενα να συμφωνηθούν μεταξύ Υπουργείου  και ΚΕΔΕ συγκεκριμένα κριτήρια: αποστάσεις, πληθυσμιακά, εγκληματολογικά και δημογραφικά δεδομένα.
 
Στην κατ´ιδιαν συζήτηση που ακολούθησε, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης αποδέχθηκαν πρόταση του κ. Καραγιάννη να επισκεφθούν στο άμεσο μέλλον τον Δήμο Λαγκαδά, για να ενημερωθούν από κοντά για τα ζητήματα που έχουν σχέση με την επαρκή αστυνόμευση στον Δήμο μας, αλλά και σχετικά με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία.

ΠΗΓΗ: lagadas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.