ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ (ΜΚΟ)

     

     Εδρεύει στο Λαγκαδά Πολιτιστικός Φορέας (από το 2002) που παρουσιάζεται από τα μέλη του σαν Οργανισμός.
     Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 2731/1999), μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που μπορούν να εγγραφούν και ενδεχομένως να χρηματοδοτηθούν από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ - 4) του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, θεωρούνται τα νομίμως συστημένα μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, που έχουν ως κύριο αντικείμενο την παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας προς τους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων ή υπό μετάβαση χωρών, προκειμένου να συντελέσουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της, καθώς και στη μείωση της φτώχειας.
   Παρόμοιο έργο δεν έπεσε στην αντίληψή μας να πραγματοποιείται. Τα χορευτικά δεν αντιμετωπίζουν καμία ανθρωπιστική κρίση.
    Ο εν λόγω Φορέας έως σήμερα, διοργανώνει χορευτικές εκδηλώσεις, και μόνο, ανά την Επικράτεια και σε κάποιες περιπτώσεις και στο εξωτερικό.
     Αν καταδειχθεί, μετά από σχετική έρευνα, ότι ο περί ου ο λόγος Φορέας δεν βρίσκεται στα Μητρώα της Διεύθυνσης ΥΔΑΣ -4 του Υπουργείου Εξωτερικών τότε θα πρέπει να αναζητηθούν οι λόγοι για τους οποίους τα ιδρυτικά μέλη παρουσιάζουν τον Φορέα ως Οργανισμό και όχι σαν Σύλλογο, ενημερώνοντας σχετικά τις αρμόδιες Αρχές.

Κάποιοι Νομοταγείς και Αγανακτισμένοι Πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.