ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Οι τέσσερις καθημερινές συνήθειες που σε γερνούν 12 χρόνια.

Αποτέλεσμα εικόνας για φρουτα και λαχανικα
Υπάρχει ένας συνδυασμός τεσσάρων διαφορετικών συνηθειών που σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των ειδικών μπορούν να.... σας οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση κατά 12 έτη. Οι συνήθειες αυτές όταν ακολουθούνται μαζί, αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου και προσθέτουν 12 έτη στην εξωτερικά εμφάνιση.


Η Elizabeth Kvaavik από το Πανεπιστήμιο του Όσλο και οι συνάδελφοί  της, που παρακολούθησαν σχεδόν 5.000 Βρετανούς για 20 έτη, βρήκαν ότι κατά τη διάρκεια της μελέτης 91 από τα 314 άτομα που ακολουθούσαν και τις τέσσερις ανθυγιεινές συνήθειες (29%), σε σύγκριση με μόνο 32 από τα 387 άτομα που δεν είχαν καμία από τις τέσσερις συνήθειες (8%).

Η ομάδα που ακολουθούσε πιο υγιεινό τρόπο ζωής περιλάμβανε άτομα που δεν είχαν καπνίσει ποτέ και άτομα που είχαν διακόψει το κάπνισμα, άτομα που δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ, καθώς και γυναίκες που έπιναν λιγότερο από δύο ποτά και άντρες που έπιναν λιγότερο από τρία ποτά ημερησίως, άτομα που ασκούνταν τουλάχιστον δύο ώρες εβδομαδιαίως και άτομα που κατανάλωναν φρούτα και λαχανικά τουλάχιστον τρεις φορές ημερησίως. Τα πιο συχνά αίτια θανάτου που καταγράφηκαν ήταν η καρδιακή νόσος και ο καρκίνος, νόσοι που και οι δύο σχετίζονται με τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής.

Οι συνήθειες λοιπόν που όταν συνδυαστούν επιφέρουν αυτό το ολέθριο αποτέλεσμα είναι :

 -το κάπνισμα
-η κατανάλωση περισσότερων των τριών αλκοολούχων ποτών ημερησίως για τους άντρες και δύο για τις γυναίκες.
-η αδράνεια ή έλλειψη σωματικής άσκησης λιγότερο από δύο ώρες την εβδομάδα και 
- η πρόσληψη φρούτων και λαχανικών λιγότερο από τρεις φορές ημερησίως.

Αν και τα ευρήματα αυτά δεν σημαίνουν ότι όλοι όσοι ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής θα ζήσουν περισσότερο από τα άτομα με ανθυγιεινές συνήθειες, ο υγιεινός τρόπος ζωής σίγουρα αυξάνει τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο, επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Πηγή http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.