ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Μην προσπαθείτε να πνίξετε τις στεναχώριες.... ξέρουν κολύμπι!

Αποτέλεσμα εικόνας για στεναχωρια
Η στεναχώρια, η θλίψη, η απογοήτευση είναι μερικά από τα λεγόμενα ''δύσκολα'' συναισθήματα, που βαράνε κόκκινο στον ψυχισμό μας, όταν κάνουν την εμφάνιση τους. 

Πολλοί από εμάς τρομάζουν και δεν τολμούν ούτε καν να τα προφέρουν και να τα ονοματίσουν, λες και είναι ''κατάρα'', μεταδοτική ή μεταστατική ασθένεια.

'' Θα πνίξω τις στεναχώριες και τον καημό μου, γιατί αν ξεκινήσει δεν έχει σταματημό'', ''Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψω στον εαυτό μου να πέσει ψυχολογικά, θα το θάψω αυτό που με πονάει'', ''Θα πείσω τον εαυτό μου, ότι είμαι καλά και θα δεις θα περάσει''.... αυτές είναι μερικές φράσεις, που όλοι έχουμε πει κατά καιρούς ή έχουμε ακούσει από τους ανθρώπους γύρω μας.

Η στεναχώρια ούτε πνίγεται, ούτε περνάει με παυσίπονα... Και γιατί άραγε να την φοβόμαστε τόσο πολύ και να θέλουμε πάσει θυσία να την ξορκίσουμε; Όσο και να προσπαθούμε να την κουκουλώσουμε, να την ωραιοποιήσουμε και να ξεγελάσουμε τον εαυτό μας, ότι δεν υπάρχει, αυτή έχει υπόσταση και ξέρει πολύ καλά να κάνει τη δουλειά της με υπόγειο τρόπο, αφού εμείς δεν της επιτρέπουμε να την κάνει φανερά... Υπάρχει κάπου εκεί, έχει βρει το καταφύγιο της σε ένα κομμάτι της ψυχής μας, που θα μπορούσε κανείς να το ονομάσει το '' κλειδωμένο σεντούκι''.

ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε μία και καλή από αυτή και να μην την κουβαλάμε για πολύ στο ''κλειδωμένο σεντούκι'', είναι να μην την ''απομυθοποιήσουμε'', να μην της δίνουμε τόσο τρομακτικές διαστάσεις, παρά μόνο αυτές που της αναλογούν. Είναι ένα συναίσθημα εξίσου απαραίτητο, όπως και η χαρά. Ναι πολύ καλά διαβάσατε! Έχετε ποτέ σκεφτεί, ότι μέσα από μία στεναχώρια μπορείτε να ανακαλύψετε πράγματα για εσάς τους ίδιους, να καταλάβετε πολύ καλύτερα τους ανθρώπους γύρω σας και την κατάσταση που σας προβληματίζει;

Για να υπάρχει, ο ψυχισμός σας θέλει να σας προειδοποιήσει για κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Γιατί να κλείνουμε τα μάτια μας σε κάτι, που τελικά θα μας οδηγήσει στο φως της αλήθειας; Όσο δύσκολος και κακοτράχαλος κι αν είναι ο δρόμος.

Προβληματιστείτε, γιατί είναι γνωστό ότι και η ''χαρά'', αν και συγκαταλέγεται στα ''εύκολα'', όμορφα και καλοδεχούμενα συναισθήματα... φοβίζει και εκείνη την πλευρά της αρκετούς ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.