ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Ο γιος της Γιάννας και η πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα


Όσοι απορούν γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα εξακολουθεί ακόμη να στέκεται όρθια χθες, πήραν την απάντηση τους : Αμερικανοί και Ισραήλ στηρίζουν με χίλια τον Αλέξη.
Αρκούσε η επίσκεψη του Τζον Κερι στην Αθήνα για να εξαφανιστεί μονομιάς το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από τη Σέγκεν.

Ως πότε όμως Αμερικάνοι και Ισραήλ θα στηρίζουν μια κυβέρνηση ασχέτων και θεοπάλαβων-ανάμεσά τους πολλοί εκατομμυριούχοι φοροφυγάδες, όπως διαπιστώνουμε έκπληκτοι από τα περιουσιακά στοιχεία (δηλωμένα και αδήλωτα) των υπουργών;

Και γιατί οι Αμερικάνοι και Ισραήλ δείχνουν τέτοια μεγαλοψυχία απέναντι στους εγχώριους τσαρλατάνους;

Η λύση στο μυστήριο είναι απλή.

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να βάλουν τέλος στην γερμανική κυριαρχία στην Ελλάδα.Σε όλη τη διάρκεια τις μεταπολίτευσης οι Αμερικάνοι και Άγγλοι μετρούσαν θύματα στην χώρα μας από την εγχώρια(;) τρομοκρατία ενώ ο αντιαμερικανισμός ήταν στο φουλ.

Στην αντίπερα όχθη οι αχυράνθρωποι και πράκτορες των Γερμανών κυριαρχούσαν στις επιχειρήσεις, στην πολιτική, τα ΜΜΕ, ενώ εταιρίες γερμανικών συμφερόντων έπαιρναν όλες τις δουλειές.

Το πρώτο χτύπημα στα γερμανικά συμφέροντα στην Ελλάδα ήρθε με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες χάρη στη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Όπως θυμάστε ο Κώστας Σημίτης έβγαζε σπυράκια στην ιδέα των Ολυμπιακών ενώ είχε παρατήσει τη Γιάννα να προσπαθεί μόνη της να ρίξει  μπετά για τις εγκαταστάσεις.

Ενόψει των Ολυμπιακών εξαρθρώθηκε η 17 Νοέμβρη.

Στη συνέχεια μετά από αφόρητες πιέσεις που ασκούσαν οι ίδιοι μπήκε ο Άκης φυλακή.

Η εκλογή του ΓΑΠ ήταν καταλυτική για την μεγάλη επιστροφή των Αμερικανών στην Ελλάδα.

Ο Παπανδρέου έβαλε το ΔΝΤ στην καρδία της γερμανικής Ευρώπης με το πρώτο μνημόνιο.

Μόνο οι μυημένοι θα μπορούσαν να φανταστούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας που διαδήλωνε με την μαντήλα του Αραφάτ στο λαιμό εναντίον των ΗΠΑ θα γινόταν λίγα χρόνια αργότερα ο εκλεκτός τους.

Ακόμη και τα μυστικά των ρωσικών S - 300 καρφώσαμε στο Ισραήλ.

Κι αυτή τη φορά η Γιάννα Αγγελοπούλου ήταν εκείνη που θα είχε τον καταλυτικό ρόλο.

Η Γιάννα θα πρέπει να είναι πρόσωπο λατρείας για την αμερικανική διπλωματία.

Οι Αμερικάνοι στηρίζουν τον Τσίπρα με κάθε τρόπο.

Και έχουν τον τρόπο τους.

Όταν η Μέρκελ επιχείρησε να πετάξει το ΔΝΤ έξω από το σχήμα των δανειστών οι Αμερικάνοι της προκάλεσαν μια ζημιά 50 δις ευρώ αποκαλύπτοντας το λογισμικό της VW.

Ήταν ένα γερό μάθημα στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε.

Ως πότε οι Αμερικάνοι θα στηρίζουν τον Τσίπρα και τους θεοπάλαβους υπουργούς του- τους οποίους σημειωτέον έχουν σκανάρει με κάθε λεπτομέρεια και όλα τα σχετικά στοιχεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το διάστημα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα πολιτικό πρόσωπο η οικογένειά του οποίου εφοδίαζε το γερμανικό στρατό κατοχής με τρόφιμα και καύσιμα.

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν την ιστορία και δεν ξεχνούν.

Ως πότε οι Αμερικάνοι θα στηρίζουν τον Τσίπρα;

Ως την στιγμή που ο γιος της Γιάννας θα θελήσει να εμπλακεί ο ίδιος στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.


-Εγώ είμαι Κρητικιά, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου. Σας λέω επίσης πως έχω και κρητικά μαχαίρια....

Έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της Θεόδωρο Αγγελόπουλο, την μητέρα της και τον γιο της Παναγιώτη, η Γιάννα Αγγελοπούλου παρουσίαζε στο Ηράκλειο Κρήτης το πολυσυζητημένο της βιβλίο.

''Δε σηκώνω μύγα στο σπαθί μου ως Κρητικιά. Σημασία δεν έχουν τα χρήματα και οι τίτλοι αλλά οι σχέσεις με τους ανθρώπους''.

Όπως είπε άρχισε να γράφει το βιβλίο όταν η χώρα μπήκε σε περίοδο κρίσης και ύφεσης. Όπως είπε ''Το μάθημα, δυστυχώς, ξεχάστηκε. Όχι από τους πολίτες όμως. ''Ο,τι έκανα το έκανα για να μάθουν έξω ότι υπάρχει και άλλη Ελλάδα, της ομαδικότητας, της επιτυχίας.Καμία άλλη χώρα δεν ανέλαβε τους Ολυμπιακούς και τους υλοποίησε αντί για 7  σε 4 χρόνια''.

Κι αν η ίδια δήλωσε παρούσα εάν τη χρειαστεί η πατρίδα στην πραγματικότητα το πρόσωπο που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν ο γιος της Παναγιώτης.

Βαθιά πολιτικοποιημένος ο ίδιος και με ανατρεπτική ματιά ετοιμάζεται να μπει στον πολιτικό στίβο της χώρας και όλο αυτό το διάστημα η Γιάννα προετοιμάζει το έδαφος.

Φυσικά ο γιος της Αγγελοπούλου δεν θα μπει στην πολιτική σαν δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως ο Έλληνας Κέννεντυ. Μεθοδικά και σε συνεργασία με τους Κλίντον ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου ετοιμάζουν το κόμμα στο οποίο εκείνη θα είναι Πρόεδρος και ο γιος της Παναγιώτης αρχηγός.

Όσον αφορά την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα  από το άρθρο του νεαρού Αγγελόπουλου στην ''AV'' με τίτλο Η εποχή των τεράτων και το οποίο έχει προκαλέσει σάλο.

<< Για τη συνέχιση του αγώνα είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός ηγεμονικού πολιτικού μετώπου, μιας κρίσιμης μάζας κομμάτων, συνελεύσεων, σωματείων και πολιτών, που θα παλέψει για την πολιτική-κοινωνική χειραφέτηση και θα εκπονήσει ένα μεταβατικό πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Βασικοί άξονες πρέπει να είναι η στάση πληρωμών και η διαγραφή του χρέους σε ρήξη με την Ε.Ε., η αναδιανομή του εισοδήματος εις βάρους του κεφαλαίου και υπέρ της μισθωτής εργασίας, η υπεράσπιση του δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία), η εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων και η χάραξη βιομηχανικής πολιτικής με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανακούφιση των εργαζομένων, η θέσπιση αποκεντρωμένων, η θέσπιση αποκεντρωμένων αμεσοδημοκρατικών θεσμών και η κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας.

Η βίαιη έκρηξη οργής της φτωχής και αποκλεισμένης νεολαίας της Αγγλίας και οι επερχόμενες κοινωνικές συγκρούσεις προοιωνίζουν το ευρωπαϊκό φθινόπωρο θερμό, και καθιστούν επίκαιρα τα λόγια του Αντόνιο Γκράμσι :''Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο καινούριος πασχίζει να γεννηθεί.Ζούμε στην εποχή των τεράτων.''>>
\
 

Πηγή Κουρδιστό πορτοκάλι.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.