ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Οι τέσσερις τροφές που ορθώνουν ''ασπίδα'' σε καρκίνο, Αλτσχάιμερ και Πάρκενσον

Περιέχουν μια φυσική ουσία, την σπερμιδίνη, η οποία δεν επιτρέπει την εκδήλωση καρκινικών κυττάρων, ενώ επιδρά αντιγηραντικά, ανανεώνοντας τα γερασμένα κύτταρα.


Ποιος είπε ότι η μητέρα φύση δεν έχει φροντίσει να παράγει ''αντιβιοτικά'' για σοβαρούς νόσους - μάστιγες της εποχής μας; Σύμφωνα με νεότερη μελέτη επιστημόνων, υπάρχουν τέσσερις τροφές οι οποίες ορθώνουν ''ασπίδα'' απέναντι στον καρκίνο, τη νόσο Αλτσχάιμερ και τη Νόσο του Πάρκενσον. Όπως ανακοινώθηκε η σόγια, το καλαμπόκι, τα μπιζέλια και το μπλε τυρί (ροκφόρ) περιέχουν μία φυσική ουσία, την σπερμιδίνη, η οποία δεν επιτρέπει την εκδήλωση καρκινικών κυττάρων, ενώ επιδρά αντιγηραντικά, ανανεώνοντας τα γερασμένα κύτταρα!
Με αυτό τον τρόπο το σώμα είναι πιο υγιές, πιο νέο και με σαφώς λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσει τις σοβαρότατες ασθένειες που προαναφέραμε. Ο Δρ. Άσερ Γκάντ, του Ινστιντούτου Γουάιζμαν, στο Ισραήλ, δήλωσε:<<Αυτή η ανακάλυψη αναδεικνύει τη στενή σχέση του κιρκαδικού ρολογιού και του ανθρώπινου μεταβολισμού, διανοίγοντας νέες δυνατότητες σε επίπεδο διατροφικής παρέμβασης. Η μειωμένη κιρκαδική ρυθμικότητα έχει συνδεθεί με την εκδήλωση ασθενειών γήρατος, όπως ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ και η Νόσος του Πάρκενσον, αλλά και οι φλεγμονές>>.
Η σπερμιδίνη είναι μια από τις ουσίες που ρυθμίζουν τις διεργασίες των ανθρωπίνων κυττάρων, όπως η ανάπτυξη και ο πολλαπλασιασμός τους. Τα πειράματα έγιναν σε ποντίκια και αναμένεται να εφαρμοστούν σύντομα και στους ανθρώπους. Εφόσον επιβεβαιωθούν, ενδέχεται να αλλάξουν σε ικανό ποσοστό τις διατροφικές συνήθειες εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη.
Ο Δρ. Άσερ Γκάντ, πάντως, προειδοποίησε ότι οι ηλικιωμένοι δεν θα πρέπει να σπεύσουν να αλλάξουν τις διατροφικές συνήθειες τους, καθώς ο οργανισμός θα κρατήσει μόνο τα στοιχεία εκείνα που έχει ανάγκη. Η τυχόν εφαρμογή της συγκεκριμένης ανακάλυψης στο μέλλον, θα γίνεται με κλινικό τρόπο και μέσω ιατρικής παρακολούθησης. Ωστόσο, οι τέσσερις συγκεκριμένες τροφές, όντως περιέχουν τη χρήσιμη ουσία κατά του καρκίνου, του Αλτσχάμερ και της Νόσου του Πάρκενσον.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.