ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Μεγαλοστομίες και φανφαρονισμοί


Η εποχή που διανύουμε φαίνεται ότι είναι ύστερη περίοδος της αρχαϊκής καθυστέρησης, στην οποία είχε εμβαπτιστεί το δημοτικό σύστημα, αλλά και το κοινωνικό σώμα.

 Ίσως γι΄αυτό οι σπασμοί που σημειώνονται είναι επώδυνοι για την αντιπολίτευση. Η ηγεσία της προφανώς δεν κατανοεί, ότι για να συνεχίσει να λειτουργεί επί των εξελίξεων, πρέπει να αποκοπεί από τον ομφαλιχώρο του παρελθόντος και να "μαρκάρει" το μέτωπό της με τις σφραγίδες του μέλλοντος.

Όσο η αντιπολίτευση δεν το πράττει και ανακυκλώνεται στις στριγκές απαιτήσεις του χθες, τόσο εμφανίζεται αδύναμη στα καθήκοντα του σήμερα και αναντίστοιχη με τις προκλήσεις του αύριο. Όσο οι διακηρύξεις και οι εξαγγελίες τους περί εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης αποδεικνύεται ότι είναι απλώς μεγαλοστομίες και φανφαρονισμοί, προκειμένου να υπερισχύσει επικοινωνιακά και εκλογικά, τόσο θα επεκτείνεται η σύγχιση, θα μεγαλώνει η απόσταση του μηχανισμού τους από την κοινωνία των πολιτικών και θα απομειώνεται η δύναμή της έναντι των άλλων κέντρων εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.