ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 26 Απριλίου 2016


Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη (αρκεί να υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα του νταβατζή και του τραπεζίτη).
Κοίτα να δεις που θα μάθουμε την πραγματική ιστορία στην πράξη, μετά από έναν αιώνα βαυκαλισμού και ιδεοληψίας…
Νομίζατε ότι ο πρωθυπουργός επικαλείτο για πλάκα τον Λένιν στην βουλή; Λάθος. Έτσι, μετά τον υπουργό ΠΡΟΠΟ, την διαπλοκή, τα κανάλια, τους μεγαλοδημοσιογράφους, στον “αγώνα” συκοφάντησης των αγωνιζόμενων κατοίκων μπαίνουν και οι …εργάτες!
Εδώ υπάρχει τεράστιο θέμα αρχής. Εάν το προσεγγίσουμε …Λενινιστικά, οι βιιομηχανικοί εργάτες ήταν το μακρύ χέρι της νεόδμητης εξουσίας που εξόντωνε (κυριολεκτικά) ότι αντιστεκόταν. Αγρότες, άλλους εργάτες, βιοτέχνες κλπ. Γι’ αυτό και το ΚΚΕ έσπευσε να καταδικάσει.

Εάν όμως το προσεγγίσουμε Μαοϊκά, μπορούμε αυτόματα να εξηγήσουμε τον τρόμο του συστήματος για την ενέργεια στις Σκουριές. Ενώ για παράδειγμα την υπόθεση των Πυρήνων την προσέγγισαν ως Life Style, με γεροντοκόρες της νομενκλατούρας, με ΒΠ κλπ, οι “δράστες” στις Σκουριές δαιμονοποιήθηκαν από όλους τους αρμούς του συστήματος. Με ψεύδη, συκοφαντίες, τερατολογίες κλπ.

Γιατί για παράδειγμα όταν παρακρατικοί είχαν κάψει ζωντανούς με μολότοφ μία εργάτρια λαϊκής, έναν οικονομικό μετανάστη εργαζόμενο σε πάγκο και έναν εργάτη που πήγε να βοηθήσει, δεν υπήρξε καμία ευαισθητοποίηση, όταν όμως κάποιοι υποστήριξαν ότι “τους έλουσαν με βενζίνη και ΘΑ τους έβαζαν φωτιά” σείστηκε το σύμπαν;
Η εξήγηση είναι απλή. Στην σοσιαληστρική Ελλάδα της διαπλοκής, το Λενινιστικό μοντέλο είναι αρωγός της εξουσίας. Με δύο φράγκα παραπάνω, ο “εργάτης”, καταστρέφει δημόσια περιουσία, συνυπογράφει ως συνδικάλας συμβάσεις ντροπής, γίνεται βουλευτής, υπουργός και εξαθλιώνει όλη την κοινωνία.
Το Μαοϊκό μοντέλο όμως, είναι πραγματικός κίνδυνος για το σύστημα. Από την περιφέρεια, οργανωμένες κοινωνίες εξεγείρονται μαζικά και συνθλίβουν την αστική (χωροταξικά) εξουσία, με ότι την εκφράζει. Ακόμα και το αστικό παρακράτος. Στην Ελλάδα άλλωστε, το Μαοϊκό μοντέλο είναι εφαρμοσμένο σε κάθε αυθεντική λαϊκή εξέγερση, με απόγειο την Εθνική επανάσταση του 1821. Γι’ αυτό και οι αγώνες στην Κερατέα, στις Σκουριές, οπουδήποτε ο παπάς πολεμά δίπλα στον κομμουνιστή, θα αποτελεί τον πρώτο στόχο του κράτους. Αντίθετα τα “αντάρτικα πόλης” είναι το κερασάκι στην εξουσιαστική “τούρτα”, που όλοι θυμόμαστε πως χρησιμοποιήθηκε από τα σοσιαλιστικά καθεστώτα Παπανδρέου – Σημίτη.
Εφ’ όσον ο Έλληνας Πούτιν αργεί, ο Έλληνας Μάο αποτελεί εφιάλτη. Γι’ αυτό και η λυσσαλέα πολεμική.

Του Θεόδωρου Σαββίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.