ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

Οι φαυλοκράτες


Η πολιτική, απαρτίζεται από ανθρώπους έντιμους, αφοσιωμένους στο κοινό καλό, δεκτικούς στη συνεργασία, ανθρώπους στην υπηρεσία των συμφερόντων του πολίτη.
Η πολιτική, απαρτίζεται από ανθρώπους αλαζόνες, αφοσιωμένους στο καλό της προσωπικής τους καριέρας, δεκτικούς στη συγκάλυψη, ανθρώπους στην υπηρεσία της διαπλοκής.
Η πολιτική στη θεωρία και η πολιτική στην πράξη.....
Η διοίκηση στη φαντασία και τα όνειρα των πολιτών και η διοίκηση στο μυαλό και στη συμπεριφορά των αιρετών...
Η εξουσία σήμερα ασκείται από μικρές ομάδες που κινούνται παρασκηνιακά με σκοπό την προώθηση ατομικών συμφερόντων. Είναι μια παγιωμένη, νοσηρή κατάσταση που επικρατεί τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας όσο και στην τοπική διοίκηση στην πόλη, στο χωριό σου...
Ομάδες της διαφθοράς, τα μέλη των οποίων είναι εξαρτημένα το ένα από το άλλο, εξαρτημένα από την ''πελατεία'' τους, εξαρτημένα τελικά από τη μωροφιλοδοξία και τον εγωκεντρισμό τους.
Άτομα με ψεύτικη δύναμη και ισχύ, με πλαστή προσωπικότητα, αφού όλα γκρεμίζονται με την απομάκρυνση του τίτλου και των ''επιταγών '' που το συνοδεύουν.
Άτομα που εγκαθίδρυσαν το δικό τους κράτος μέσα στο κράτος των υπολοίπων. Άτομα που δημιούργησαν στο Δήμο, το δικό τους αυθαίρετο καθεστώς. Το καθεστώς της φαυλοκρατίας, με μόνιμα χαρακτηριστικά του, την δυσκαμψία, τη συντήρηση ξεπερασμένων αντιλήψεων, το φραγμό στην επικράτηση ο,οτιδήποτε καινούριου. Με μόνιμα ιδανικά την αύξηση της προσωπικής περιουσίας και την απάτη.
Και έρχεται η ώρα που τα ίδια αυτά άτομα, με σημαία τους την διαφάνεια και τη σεμνότητα, ποντάρουν στη λήθη και τη μειωμένη αντίληψη του ψηφοφόρου και ζητούν εκ νέου εμπιστοσύνη.
Πόσο πιστευτός μπορείς να γίνεις όταν μιλάς για δικαιοσύνη, ευνομία, ισότητα και ταυτόχρονα; τα εκμηδενίζεις με κάθε σου πράξη;
Όταν ναρκισσεύεσαι ότι θα φέρεις την αλλαγή και ταυτόχρονα ''σκοτώνεις'' κάθε νέα άποψη;
Όταν εξαιρείς τη σημασία του διαλόγου και την ίδια ώρα τον καταργείς;
Πρέπει να ξέρει κανείς ότι, ο δόμος για την ''Εδέμ'' είναι φτιαγμένος για ανθρώπους καθαρούς.....
''Δεν μπορείς να οραματίζεσαι παραδείσους ενώ προστατεύεις με λύσσα ανήμερου θηρίου τα ταπεινότερα και ειδεχθέστερα συμφέροντά....
......ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ!!!!!!!! ''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.