ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: Σκεφτήκατε ποτέ πόση δύναμη κρύβει αυτή η λέξη;

Αποτέλεσμα εικόνας για εθελοντισμος

Αρχικά ταυτίζεται με την ανιδιοτελή αγάπη! Είτε αυτή είναι για τα ζώα, είτε για τους ανθρώπους. Έχετε νιώσει ποτέ την ικανοποίηση της προσφοράς σε κάποιον που έχει ανάγκη; 
Είναι ένα συναίσθημα τόσο όμορφο όσο και η αγάπη. Σε γεμίζει με χαρά και πάθος για αυτό που κάνεις. Πολλοί πιστεύουν πως οι εθελοντές - οποιουδήποτε είδους - δουλεύουν αφιλοκερδώς.
Η αλήθεια όμως απέχει κατά πολύ. Τα κέρδη ενός εθελοντή δεν είναι τα υλικά αγαθά, αλλά τα χαμόγελα! Κάνει αυτό που αγαπάει και τον γεμίζει χωρίς να ζητάει χρήματα ή αντικείμενα για αντάλλαγμα. 
Τα συναισθήματα του τον κάνουν πλούσιο! Η ευχαρίστηση που παίρνει όταν προσφέρει για εκείνον είναι ανεκτίμητη! Μπορεί κάποιες φορές να αγανακτούμε, να κουραζόμαστε, να νιώθουμε έτοιμοι να τα παρατήσουμε, αλλά ξέρετε κάτι; Μέσα μας γνωρίζουμε πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει γιατί μετά η ψυχή μας θα είναι άδεια.
Πλέον, έχουμε ανάγκη να ''δίνουμε'' γιατί για εμάς, μόνο τότε ''παίρνουμε'' κάτι αληθινό, κάτι ανεκτίμητο! Αλλά η μαγεία δεν τελειώνει εκεί. 
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, μέσα από τον εθελοντισμό γνωρίζεις νέους ανθρώπους, που στην πορεία αυτού του δύσκολου αλλά ανεκτίμητου ταξιδιού γίνονται φίλοι. Καλοί φίλοι, αληθινοί!
Που μαζί τους μπορείς να μοιράζεσαι την αγάπη σου για αυτό που κάνετε, που μέσα από την παρέα σας αντανακλούνται οι εαυτοί σας!
Συνεχίζοντας να πραγματοποιώ τις σκέψεις μου σε λόγια, ψάχνω ένα μείον του εθελοντισμού αλλά δεν βρίσκω. Ίσως γιατί ότι σου παίρνει στο γυρνάει πίσω αν όχι τριπλό τουλάχιστον διπλάσιο!
Σε κάποιους όλα αυτά ίσως φαντάζουν υπερβολικά, για άλλους όμως είναι η καθημερινότητα.
Σκληρή αλλά πραγματική! 
Μήπως τώρα αναγνωρίζεις το μεγαλείο της ψυχής ενός εθελοντή;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.