ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Σπαθόλαδο: το γιατρικό των Αρχαίων Σπαρτιατών που κατακτά τις ΗΠΑ! Πώς θα το φτιάξετε μόνοι σας;

Αποτέλεσμα εικόνας για σπαθολαδο

Τις ευεργετικές ιδιότητες του σπαθόλαδου, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες για να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, ανακάλυψαν οι Αμερικανοί.
Το συγκεκριμένο προιόν κάνει θραύση το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ με πολλούς να υποστηρίζουν ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, το χρησιμοποιούσαν προκειμένου να θεραπεύσουν τις πληγές τους μετά τις μάχες, αλλά και το έλκος του στομάχους και την κατάθλιψη. Το φυτό αυτό διακρίνεται, όχι μόνο για το έντονο κίτρινο χρώμα του, αλλά και για τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, στυπτικές και επουλωτικές, ενώ βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση της ισχιαλγίας, των ρευματικών πόνων και των πόνων των αρθρώσεων κι έχει άριστες επουλωτικές ιδιότητες.
Το σπαθόλαδο, αποτελείται κυρίως από το σπαθόχορτο (γνωστό και ως βαλσαμόχορτο), το οποίο ανθίζει κάθε Μάιο για έναν μήνα και έχει ιδιότητες  αντικαταθλιπτικού. αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο τρόπος παρασκευής του, δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, ωστόσο στην ελληνική επαρχία το χρησιμοποιούσαν για διάφορα μικροπροβλήματα υγείας.
Το σπαθόχορτο από το 1997, έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ όπου καταγράφει υψηλές πωλήσεις, ύστερα από σχετικό πρόγραμμα ABC News, καθώς αποτέλεσε το εναλλακτικό ''προζακ'' για την ήπια και μέτρια κατάθλιψη, αλλά και στη Γερμανία όπου χρησιμοποιείται ως αντισπασμωδικό αλλά και για την αντιμετώπιση αυπνιών, συνίσταται από τους γιατρούς για την καταπολέμηση της μελαγχολίας.
Μαζεύουμε τα άνθη του και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι, ενώ το ''μυστικό'' είναι να βάλουμε ένα πολύ καλό ελαιόλαδο. Το λάδι με το οποίο γίνεται η μίξη πρέπει να είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της ζύμωσης και όσο διαρκεί η έκθεσή του στον ήλιο να μην ανεβάσει την οξύτητά του, αλλά κυρίως να αποκτήσει ένα ιδιαίτερο βαθύ κόκκινο χρώμα. κατόπιν το βάζουμε στον ήλιο και μέσα σε περίπου 40 ημέρες γίνεται το σπαθόλαδο. Καλό είναι, τα πρώτα εικοσιτετράωρο να μην το βγάλουμε κατευθείαν στον ήλιο, αλλά να το έχουμε σε φωτεινό μέρος.
Βάλτε το λάδι και το σπαθόχορτο σε γυάλινο μπουκάλι γιατί αν μπει σε πλαστικό, είναι επικίνδυνο, αφού το σπαθόλαδο έχει την ιδιότητα να τραβάει όλα τα χημικά του πλαστικού μπουκαλιού. Η ζύμωση  μπορεί να γίνει και σε φωτεινό σημείο χωρίς έκθεση στον ήλιο αλλά παίρνει περισσότερο χρόνο. Το σπαθόλαδο κρατάει περίπου δύο χρόνια από τη στιγμή που θα παραχθεί, ενώ το καλύτερο είναι να καταναλωθεί μέσα σε ένα χρόνο... Καλή επιτυχία και ....αχρείαστο να είναι. 


aneksigita-fainomena.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.