ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Όταν δεν συμφωνεί ο Κοντομηνάς,''δεν είναι άποψη''

Αποτέλεσμα εικόνας για κοντομηνας


Με μια πρωτοφανή κίνηση στα δημοσιογραφικά χρονικά, ο πρόεδρος του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς παρενέβη οργισμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού του για να ''επαναφέρει στην τάξη'' τους δημοσιογράφους που εξέφρασαν αντίθετες με τις δικές του απόψεις.
Η ένταση ξεκίνησε όταν ο Δήμος Βερύκιος παρουσίασε μια ιδιωτική πρωτοβουλία για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών στους Φούρνους Ικαρίας. Ωστόσο ο Δημήτρης Παπανώτας είχε διαφορετική άποψη, σχολιάζοντας: ''Αυτό μας κάνει περήφανους τώρα ως χώρα; Όπου η υγεία των παιδιών ενός ελληνικού νησιού εξαρτάται από την ελεημοσύνη ενός επιχειρηματία;.... Με τόσα λεφτά που φαγώθηκαν θα έπρεπε να είναι όλα τέλεια σαν χώρα!''
Στη συνέχεια η συζήτηση στράφηκε στο θέμα παραχώρησης του Ελληνικού στη Lamda Development, για το οποίο ο κ. Παπανώτας.... τόλμησε να αναφέρει ότι το τίμημα που θα κληθεί να δώσει η εταιρεία του ομίλου Λάτση (915 εκατ. ευρώ), είναι πολύ μικρότερο από την υπολογισμένη αξία της έκτασης (5 δισ.). Το σχόλιο του δημοσιογράφου προκάλεσε την ''τεκμηριωμένη'' αντίδραση του Βερύκιου, και απάντησε ''άσε μας ρε Δημητράκη'' και μίλησε για ''μιζέρια'' και άλλους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
Το παραλήρημα Βερύκιου ωστόσο δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό που ακολούθησε από τον πρόεδρο του σταθμού, Δημήτρη Κοντομηνά, που παρενέβη τηλεφωνικά κι  έβαλε τις φωνές στους εργαζομένους του, γνωστοποιώντας τους ότι η άποψη που έχουν....''δεν είναι άποψη''.
''Είναι ντροπή να ξεκινάει ένα μεγάλο έργο (σ.σ. Ελληνικό) και να καθόμαστε και λέμε βλακείες. Αυτή η περιοχή που είναι γεμάτη πρόσφυγες, απατεώνες, πορνεία και ότι θέλεις και ξεσηκωνόμαστε εναντίον του έργου. Αντί να ντρεπόμαστε με αυτά που δεν έχουν γίνει ντρεπόμαστε με αυτά που πάνε να γίνουν. Αυτοί βάζουν λεφτά από την τσέπη τους αντί να κλέψουν το κράτος με τα πετρέλαια, με τα τσιγάρα με τις κοκαΐνες. Είναι ντροπή να τα λέτε αυτά. Να ζήσετε συγγνώμη. Δεν είναι άποψη αυτή'', ανέφερε συγκεκριμένα.
Κι ε΄νω ο Δήμος Βερύκιος φώναζε '' το κάνουμε πρόεδρε!'', ο πρόεδρος του Alpha συνέχισε, απευθυνόμενος στους παρουσιαστές της εκπομπής, Τσιμτσιλή και Παπανώτα.
''Άσε με να μιλήσω. Δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα. Αυτή την ντροπή την έφαγα στη μούρη μου. Πήγε στου διαόλου τη μάνα να πάρει ένα νησί άδειο και θα έρθουν να το πάρουν οι Τούρκοι. Βρίζουμε αυτούς που πληρώνουν από την τσέπη τους. Όλοι αυτοί που έφτιαξαν την Ελλάδα τους έχουμε καταργήσει. Ούτε δρόμους δεν αφήσαμε και βάζουμε αυτούς τους ηλίθιους, τους πολιτικούς και τους κλέφτες και τους κάνουμε ανθρώπους''.
Παράλληλα, αφού μάλλον  η δολοφονική επίθεση στην ελευθερία του λόγου δεν ήταν αρκετή για τον επιχειρηματία, πρόσθεσε και αρκετή ξενοφοβία.
''Με κάνατε και ντράπηκα. Σας προσέχουμε, έχετε κάθε μέρα το μισθό σας και λέτε βλακείες. Κάθε μέρα μικραίνουν οι Έλληνες και θα μεγαλώσουν οι μετανάστες και οι μουσουλμάνοι που θα έρθουν και θα μείνουν και θα χάσουμε και τη θρησκεία μας. Ο άλλος λέει να μην λένε οι γονείς τα παιδιά ''πριγκιπόπουλα'''' κατέληξε ο Δημήτρης Κοντομηνάς.
Τέλος, είναι μια καλή στιγμή να αναφέρουμε ότι ο κ. Κοντομηνάς έχει παραπεμθεί με βούλευνα για τα ''θαλασσοδάνεια'' του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αυτό όμως δεν θα το μάθουμε ποτέ από τον Alpha, όσο ..... απρόσεχτοι κι αν γίνουν οι δημοσιογράφοι του.
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.