ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Κλείσαμε έξι χρόνια δημοσιεύσεων. Κερδίσαμε τον πόλεμο. Συνεχίζουμε τις μάχες.....

Αποτέλεσμα εικόνας για οραμα ζωης

<<Όπως από την πρώτη δημοσίευσή μας, σας είχαμε υποσχεθεί, προσπαθούμε να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, με νηφαλιότητα και χωρίς ιδιοτέλεια. Παραμένουμε έξω από την λεγόμενη διαπλοκή συμφερόντων και ενάντια στους ψευδεπίγραφους διαχωρισμούς στο πολιτικό, επιχειρηματικό, πνευματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.>>


Τον Μάιο του 2016 γιορτάσαμε έξι χρόνια από όταν αποφασίσαμε να υπογράψουμε μαζί σας το μέλλον. Τότε ήταν ελάχιστοι αυτοί που πίστευαν ότι θα τα καταφέρουμε. Ορισμένοι έβαζαν και στοιχήματα ότι θα αποτύχουμε. Δεν γνώριζαν την τρέλα μας. Για την έγκυρη, καθαρή, αδέσμευτη και τίμια ενημέρωση.
Όπως και τότε, παραμένουμε μία παρέα, μια ισχυρή ομάδα που δεν φοβόμαστε να πάμε, όταν χρειαστεί κόντρα στο ρεύμα. Όπως από την πρώτη δημοσίευση σας είχαμε υποσχεθεί, προσπαθούμε να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, με νηφαλιότητα και χωρίς ιδιοτέλεια.
Παραμένουμε έξω από την λεγόμενη διαπλοκή συμφερόντων και ενάντια στους ψευδεπίγραφους διαχωρισμούς στο πολιτικό, επιχειρηματικό, πνευματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.
Δεν είμαστε δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο. Γι'αυτό και είμαστε δυνατοί. Γι'αυτό και θα πετύχουμε, γράψαμε στο πρώτο μας σημείωμα.
Δεν αποκρύπτουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας. Είμαστε ξεκάθαροι. Είμαστε οικονομικά εύρωστοι, γεγονός που μας επιτρέπει να είμαστε και πραγματικά ανεξάρτητοι. Επιμένουμε στην αντικειμενική ενημέρωση, απορρίπτοντας χρηματικές επιταγές που θέλουν να καλύψουν τις φωνές αντιπάλων.
Ίσως να ήμασταν υπεραισιόδοξοι. Το είχαμε όμως ανάγκη για να μπορέσουμε να σταθούμε σ'ένα σύστημα εξουσίας αφιλόξενο και εχθρικό προς οτιδήποτε νέο και εκτός οριζόντων.
Μετά από έξι χρόνια η υπόσχεση που σας δώσαμε παραμένει επίκαιρη.
Γι'αυτό και την επαναλαμβάνουμε. Όχι για να τη θυμηθούμε, αλλά για να ανανεώσουμε τη δέσμευση απέναντί σας. Ξέρουμε ότι ορισμένοι προσπαθούν να κλείσουν το σύστημα της αφιλτράριστης και χωρίς σκοπιμότητες πληροφόρησής των πολιτών για τα συμβαίνοντα, τα τεκταινόμενα και τα μελλούμενα.
Εμείς θα τους <,γρατζουνάμε>> και θα τους πληγώνουμε. Αυτός είναι ο ρόλος και το καθήκον μας. Για μας ενημέρωση είναι ότι δεν θέλει η (κάθε) εξουσία να δει δημοσιευμένο, τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις.
Θα είμαστε αλληλέγγυοι με οποιονδήποτε και οτιδήποτε υπερασπίζεται και προωθεί την ανάπτυξη, την ευημερία, τον εκσυγχρονισμό, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την πνευματική ανάταση του τόπου.
Θα είμαστε επικριτικοί και όταν χρειάζεται πολεμικοί σε καθετί που συντηρεί την αφασία, την μιζέρια και το τέλμα στον δημόσιο βίο των Ελλήνων.
Λένε ότι οι πρώτες 10.000 δημοσιεύσεις είναι  οι δύσκολες. Μετά να είμαστε γεροί κι αν δεν πέσουμε όπως ο Σερ στα νύχια του Ταρζάν, θα βγούμε ευδοκίμως στη σύνταξη.
Στην ίδια πάντα γραμμή, με έναν πάντα σκοπό, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών της ενωμένης Ευρώπης και των απανταχού κατοίκων του παγκόσμιου χωριού που λέγεται πλανήτης Γή.
Εκτός από την εγχώρια και διεθνή πολιτική, οικονομία και διπλωματία για μας προτεραιότητα έχουν ο πολιτισμός, η οικολογία και όλα τα σύγχρονα ρεύματα και κινήματα κριτικής. Σ' αυτά υ=θα επικεντρώσουμε τη γραφή μας και θα τα αναδείξουμε.
Το εγχείρημα ήταν δύσκολο, όμως αποδείξαμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Και τα καταφέραμε.
Στην πορεία άλλαξαν αρκετά. Νομίζουμε προς το καλύτερο. Νέες ιδέες έκαναν το << Όραμα Ζωής>> την καλύτερη και ισχυρότερη ηλεκτρονική εφημερίδα της Επαρχίας Λαγκαδά.
Κάθε ημέρα παρέχουμε άμεση ενημέρωση στους πολίτες.
Επιπλέον είμαστε μια υγιής ομάδα με ισχυρή βάση που ονειρεύεται να υπογράψει κι άλλα συμβόλαιο με το μέλλον και μαζί σας. Ίσως και σύντομα. Γιατί συνεχίζει να ονειρεύεται. Γιατί θέλει να ξεφύγει από την μιζέρια, την μετριοκρατία, την αφασία και τη τιποτοφροσύνη που καθηλώνουν τον τόπο και πληγώνουν το δημότη. Γιατί θέλει να συμβάλει στην δημιουργία και την ανάδειξη των υγιών ανορθωτικών δυνάμεων του τόπου που θα δουλέψουν για την αναμόρφωση του και την ισχυροποίηση του στο νέο ευρωπαϊκό και παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.
Κυρίως όμως θα προσπαθούμε να ανεβάζουμε συνεχώς την ποιότητα του <<Ο.Ζ.>> ώστε να ελέγχουμε αποτελεσματικότερα την εξουσία.
Αυτή είναι η αποστολή μας. Κι αυτή θα προσπαθούμε κάθε ημέρα να φέρουμε εις πέρας. Ξέρουμε ότι οι προσεγγίσεις μας πρέπει να παίρνουν μία απόφαση που να αρμονίζεται με τον φοβερό ρυθμό του καιρού μας.Ενός καιρού όπου το να μιλάς για τα αυτονόητα είναι σχεδόν έγκλημα.
Όμως εμείς θα σβήσουμε το έβδομοδο κεράκι, γιατί διαβάζουμε μέσα από τα πρόσωπα ο ένας του άλλου και γράφουμε μέσα από τις φλέβες μας. Αυτό μας έχει πάρει πολλές ζωές για να το καταφέρουμε. Δεν μπορούμε να το εγκαταλείψουμε.


Συνεχίζουμε λοιπόν.........

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.