ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ναρκισσος


Πόσο εύκολα θα εμπιστευόσουν ένα άτομο που αδυνατεί να αναγνωρίσει τις επιθυμίες σου, να συμμεριστεί τις ανάγκες σου, να νιώσει τα αισθήματά σου; Ένα άτομο με μόνιμη την ανάγκη της επιβεβαίωσης, με συμπεριφορά υπεροπτική; Πόσο εύκολα θα εμπιστευόσουν για την πρόοδο του τόπου σου έναν νάρκισσο;

Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουμε χρήσιμοι ή σημαντικοί μέσα από τη συναναστροφή με το περιβάλλον μας. Ένας νάρκισσος θεωρεί τη γνώμη των άλλων περιττή, αφού αυτοθαυμάζεται, πιστεύει στη μοναδικότητα του και τελικά ερωτεύεται το μεγαλείο του!
Χρησιμοποιεί ως γέφυρα για να συνδεθεί με τους υπόλοιπους - και πολλές φορές να φτάσει στην επιτυχία- την γοητεία που συχνά διαθέτει. Έχοντας ως μόνιμο στόχο να είναι το επίκεντρο, γίνεται ιδιαίτερα διασκεδαστικός στις παρέες, ευχάριστος και ενδιαφέρον στις συζητήσεις. Όταν όμως εξασφαλίσει τη συμπάθεια, το <<μεγαλείο>> αποκαλύπτεται και οι γέφυρες γκρεμίζονται. Συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδί. Αν κάτι δεν πάει καλά, αναλαμβάνει αμέσως το ρόλο του θύματος, για να μην χρειαστεί να αναλάβει την ευθύνη.
Οι νάρκισσοι, βαδίζουν σε τεντωμένο σκοινί. <<Ακυρώνουν>> το διπλανό τους αφού αυτοχειροκροτούνται, στην ουσία όμως, λένε ψέματα στον ίδιο τους τον εαυτό! Ωραιοποιούν τα πάντα για να καλύψουν την εύθραυστη αυτοεκτίμησή τους. Αγαπούν μια εικόνα που δεν υπάρχει. Είναι τόσο ευάλωτοι στην κριτική των  άλλων, που οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο μπορεί να ξυπνήσει  την οργή και την μανία τους για αντεπίθεση!
Το άτομο με ναρκισσιστική συμπεριφορά, είναι προσωπικότητα γεμάτη πληγές, κενό και υποκρισία. Υποκρισία απέναντι σε όλους, υποκρισία απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό. Οι νάρκισσοι αδυνατούν να βιώσουν οποιαδήποτε αλήθεια, αφού μοιάζουν να είναι ηθοποιοί στο θέατρο της ζωής τους.....!
Στον Λαγκαδά δεν θέλουμε να έχουμε έναν νάρκισσο Δήμαρχο......!!!!!!    


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.