ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για ταχματζιδης ιωαννης

<< Η διοίκηση του Δήμου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευτούμε χωρίς κριτήρια και το καλύτερο κριτήριο είναι η προσωπική διαδρομή των υποψηφίων.
Δεν έχουμε περιθώρια για άλλους πειραματισμούς. Δεν έχουμε περιθώρια για λάθος επιλογές.>>.........


Καλεί όλους τους Δημότες να έρθουν κοντά του και να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για ένα Δήμο ανοικτό, ενωμένο και σύγχρονο.

Στην ανοιχτή εκδήλωση της Kυριακής 14 Οκτωβρίου, στην αίθουσα ΚΟΡΩΝΕΙΑ, μπροστά σε πολυπληθές ακροατήριο, κατέθεσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για το Δήμο Λαγκαδά :

<< Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες, αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου Λαγκαδά.

Διανύουμε ως χώρα τη δυσκολότερη περίοδο από την μεταπολίτευση και μετά, αντιμετωπίζοντας μια μεγάλη οικονομική κρίση, που δημιουργεί ανασφάλεια και δικαιολογημένο θυμό και οργή στην κοινωνία.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι με δραματικό τρόπο ότι βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα όπου αναθεωρούνται αξίες και προτεραιότητες στην κοινωνία και στη χώρα.

Ταυτόχρονα είναι μια περίοδος κατά την οποία η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει έναν αναβαθμισμένο και πολύ σημαντικό ρόλο στη δημόσια ζωή.

Η αυτοδιοίκηση είναι το πεδίο όπου μπορούν να γίνουν μικρά και μεγάλα θαύματα αν πραγματικά υπάρχει σχέδιο και κυρίως αντίληψη των προβλημάτων, των προτεραιοτήτων και του τρόπου επίλυσής τους.

Η αυτοδιοίκηση ως θεσμός πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών, να κρίνεται και να λογοδοτεί για τα πεπραγμένα της και να έρχεται σε αξιοκρατία επαφή με την κοινωνία και τα προβλήματά της, να λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοκρατία  για το καλό του συνόλου των δημοτών.

Γνωρίζοντας όλα αυτά αποφάσισα να θέσω την υποψηφιότητά μου ως δημάρχου Λαγκαδά ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ στην κρίση σας, έχοντας τη γνώση και την εμπειρία αλλά και το σχέδιο και την αποφασιστικότητα να εργαστώ για την επίλυση των πολλών και ποικίλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος.
Οι υποψηφιότητες βέβαια δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα μόνο της φιλοδοξίας ή της ματαιοδοξίας των υποψηφίων αλλά να προκύπτουν κυρίως μέσα από την ανάγκη μιας κοινωνίας να βγει από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται και να φύγει μπροστά.
Σε ότι με αφορά έχω αποδείξει ότι το ενδιαφέρον μου για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι πρόσκαιρο ή ευκαιριακό, ούτε έχει σχέση με προσωπικά ή ιδιοτελή συμφέροντα.
Είμαι πιστός στις βασικές αρχές της αυτοδιοίκησης όπως είναι η διαφάνεια και ο έλεγχος, η συμμετοχή και η συνεργασία, η διαβούλευση, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία που είναι απαίτηση των σύγχρονων κοινωνιών.
Με τις βασικές αυτές αρχές θα απευθυνθούμε εγώ και οι συνεργάτες μου προς τους πολίτες του Δήμου Λαγκαδά, μέσα από ένα συνδυασμό που θα προέρχεται από όλους τους ιδεολογικούς χώρους. Στόχος μου είναι να δώσουμε ένα κινηματικό χαρακτήρα, να απελευθερώσουμε δυνάμεις της κοινωνίας και να στελεχώσουμε ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους ικανούς και με διάθεση προσφοράς προς το τόπο.
Η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου 2019 θα έχει να αντιμετωπίσει πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα σε ένα τεράστιο Δήμο με διαφορετικά τοπικά χαρακτηριστικά και προτεραιότητες. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, γι' αυτό και το πρόγραμμα που θα καταθέσουμε σύντομα για διαβούλευση θα είναι σύμφωνο με την πραγματικότητα.
Πρόθεσή μας είναι να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο γνωρίζοντας τις πολύ περιορισμένες δυνατότητες στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο Δήμος.
Σκοπός μας δεν είναι να πλειοδοτήσουμε σε υποσχέσεις, να εκφράσουμε επιθυμίες για αυτά που ΘΑ θέλαμε να κάνουμε ή να συμπεριλάβουμε πομπώδεις δράσεις της νέας εποχής. Θα είμαστε μετρημένοι στα λόγια και αποφασιστικοί στις πράξεις.
Θα διευρύνουμε την συμμετοχή του πολίτη στις τοπικές αποφάσεις, εμβαθύνοντας στη δημοκρατία, αναδεικνύωντας το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών, των κοινωνικών οργανώσεων και του εθελοντισμού.
Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο Δήμος, αδυνατώντας να ανταποκριθεί και στις πιο  απλές και αυτονόητες υποχρεώσεις προς τους δημότες αυτό που χρειάζεται κυρίως είναι η ΤΑΞΗ σε όλα. Αυτά που υποθέτουμε ή φανταζόμαστε για τα οικονομικά του δήμου χωρίς καμία αντιπολιτευτική διάθεση, μπορεί να αποδειχθούν παρανυχίδα μπροστά σε αυτά που πραγματικά θα συναντήσουμε και ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν οι περίεργες φήμες που πλανώνται πάνω από το Λαγκαδά.
Πρώτο μέλημά λοιπόν, θα είναι η αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης σε όλες τις δομές και λειτουργίες του Δήμου και στη συνέχεια ο σωστός προγραμματισμός και στοχευμένες δράσεις με προτεραιότητα στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών.
Η ανάπτυξη της περιοχής είναι το ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ. Είναι πρωτεύον ζήτημα για μας. Στόχος μας είναι η αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων που έχει η περιοχή μας. Χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε τον ιστορικό και περιβαλλοντικό πλούτο που διαθέτουμε. ΈΧΟΥΜΕ θέσεις για τον τρόπο διοίκησης του δήμου ώστε οι υπηρεσίες που παρέχονται να είναι περισσότερο ευέλικτες και αποτελεσματικές από την κορυφή της πυραμίδας μέχρι τη βάση. Έχουμε θέσεις για την αγροτική παραγωγή και μεταποίηση, για το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου προς τους αδυνάτους, για την παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με επίκεντρο την ντροπή του Δήμου Λαγκαδά που είναι τα ιαματικά λουτρά, το περιβάλλον και την καθαριότητα, τη χρήση νέων τεχνολογιών.
Για την πραγματοποίηση όλων αυτών που οραματιζόμαστε για τον τόπο μας θα αναζητήσουμε επιπλέον πόρους από την κεντρική εξουσία, αλλά και από την περιφέρεια και από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Φίλες και φίλοι, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές καλούμαστε να επιλέξουμε αυτούς που θα διοικήσουν το Δήμο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οι επιλογές που θα κάνουμε θα είναι καθοριστικές τόσο για εμάς όσο και για το μέλλον των παιδιών μας. Θα χρειαστεί να κάνουμε την υπέρβαση επιλέγοντας  αυτούς που γνωρίζουν, που θέλουν και μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του Δήμου και όχι αυτούς που  θα παραμείνουν απλοί θεατές στα καθημερινά προβλήματα. να επιλέξουμε αυτούς που μπορούν να κάνουν ρήξεις χωρίς να τους ενδιαφέρει το πολιτικό τους μέλλον. Δεν έχουμε περιθώρια για άλλους πειραματισμούς. Δεν έχουμε περιθώρια για λάθος επιλογές.
Με ρωτούν για τον νέο εκλογικό νόμο και για τις συνέπειες σε ότι αφορά τη διοίκηση του Δήμου. Η απάντηση είναι ότι δεν με ενδιαφέρει κανένας εκλογικός νόμος. Στόχος μου δεν είναι η καρέκλα, δεν θαμπώθηκα ποτέ από την εξουσία, δεν με ενδιαφέρει η νομή της εξουσίας. Δεν έρχομαι απλά να διαχειριστώ, δεν έρχομαι να ''τακτοποιήσω'', έρχομαι για να χτίσω. Θα συνεργαστώ με όλες τις δυνάμεις εκείνες που πραγματικά ενδιαφέρονται για την πρόοδο του δήμου προκειμένου να αρχίσει να πνέει άνεμος αισιοδοξίας στον τόπο μας.
Οδηγοί μου θα είναι οι αρχές μου, οι αξίες μου, οι ιδέες μου χωρίς συμβιβασμούς όπως έκανα πάντοτε, χωρίς να δημιουργώ θόρυβο, χωρίς να σηκώνω σκόνη γύρω από το όνομά μου όπως έκανα πάντοτε, χωρίς επικοινωνιακά παιχνίδια όπως έκανα πάντοτε, αλλά ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, αν θέλαμε να αποτυπώσουμε την πραγματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο δήμο με ιατρικούς όρους θα λέγαμε ότι ο Δήμος σήμερα βρίσκεται σε κώμα, και για να ανανήψει χρειάζεται συνεργασία δυνάμεων αλλά κυρίως γιατρό και μάλιστα γιατρό καρδιολόγο. Γι' αυτό και θέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση σας και σας ζητώ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, να με εμπιστευθείτε, να συνταχθείτε με την προσπάθειά που σήμερα αρχίζει για ένα δήμο ππου θα είμαστε υπερήφανοι που θα είμαστε δημότες. Για ένα δήμο στην υπηρεσία των δημοτών με διαφάνεια, με όραμα, με αξιοκρατία, με αποτελεσματικότητα. ΜΑΖΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.>>

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.