ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για κλωτσια

Η εποχή που διανύουμε φαίνεται ότι είναι ύστερη περίοδος της αρχαϊκής καθυστέρησης στην οποία είχε εμβαπτιστεί το δημοτικό σύστημα, αλλά και το κοινωνικό σώμα.
Ίσως γι' αυτό οι σπασμοί που σημειώνονται, είναι επώδυνοι για την Διοίκηση. Η ηγεσία της προφανώς, δεν κατανοεί ότι για να συνεχίσει να λειτουργεί επί των εξελίξεων πρέπει να αποκοπεί από τον ομφάλιο λώρο του παρελθόντος και να ''μαρκάρει'' το μέτωπο της, με τις σφραγίδες του μέλλοντος.
Όσο η Διοίκηση δεν το πράττει και ανακυκλώνεται στις στριγκές απαιτήσεις του χθες, τόσο εμφανίζεται αδύναμη στα καθήκοντά της σήμερα και αναντίστοιχη με τις προκλήσεις του αύριο. Όσο οι διακηρύξεις και οι εξαγγελίες της περί συγχρονισμού και μεταρρυθμίσεις αποδεικνύεται ότι είναι απλώς μεγαλοστομίες και φανφαρονισμοί προκειμένου να υπερισχύσει επικοινωνιακά, τόσο θα επεκτείνεται η σύγχυση, θα μεγαλώνει η απόσταση του μηχανισμού της από την κοινωνία των πολιτών και θα απομειώνεται η δύναμη της ενάντια των άλλων κέντρων εξουσίας.
Όσο το συμφέρον της αντιπολίτευσης και οι προσωπικές ιδιοτέλειες, τις περισσότερες φορές φιλοδοξίες, συνεχίζουν να υπερτερούν των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών τόσο ''θα χάνεται η μπάλα'' από το παιχνίδι και θα μεγαλώνει το πολιτικό κενό το οποίο όπως είναι φυσικό, ανοίγει την όρεξη σε πολλούς να το καλύψουν.
Αυτή τη στιγμή απ' άκρου εις άκρον στο Δήμο, στις λαϊκές αλλά και στις υψηλές εισοδηματικές τάξεις, αλλά και στη βάση της πυραμίδας, αναπτύσσεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς ο προβληματισμός για το ''τι θα γίνει''. Άπαντες διαπιστώνουν την ανεπάρκεια της αντιπολίτευσης να δώσει πειστικές απαντήσεις και φερέγγυες λύσεις στο πρόβλημα της κρίσης που μαστίζει το Δήμο.
Η δημοτική αντιπολίτευση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Εμφανίζεται άβουλη, άπραγη, με λανθασμένες επιλογές και πολιτικές που πολλαπλασιάζουν τα κοινωνικά αδιέξοδα, μεγιστοποιούν την οικονομική κρίση και βυθίζουν τον Τόπο σε απέραντη μελαγχολία για τα επερχόμενα.
Η δημοτική αντιπολίτευση διαπιστώνεται ότι επιχειρεί να καλυφθεί από έναν πρωτοφανή λαϊκισμό για το δεον γενέσθαι, ενώ η δοκησισοφία, η ανοητολογία και η ευήθεια πολιτικών και δημοσιολογόντων κάθε λογής εκτίθενται καθημερινά σε πλειστηριασμούς που στήνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους καφενέδες.
Η μείζων και η ελάσσων αντιπολίτευση διαγωνίζονται σε εξυπνακισμούς και σε ρητοριακή υπερ δήθεν της κοινωνίας και των οικονομικά ασθενέστερων.
Αντί να πουν, η Διοίκηση και η Αντιπολίτευση, την ωμή αλήθεια στους δημότες, να τον <<εκπαιδεύσουν>> στο μέτρο, του απευθύνουν λόγους παραμυθίας. Αντί για πολιτική, οικονομική και κοινωνική αναγέννηση, δημιουργούν πολιτικές δυσπλασίες, γελοιότητας, όπου διάφοροι επίδοξοι και εναλλασόμενοι τσαρλατάνοι ταλαιπωρούν τον Τόπο με τα σωτηριολογικά τους κηρύγματα.
Έχουν φτάσει στο σημείο δημοτικοί σύμβουλοι να διαπληκτίζονται μεταξύ τους για τις αρμοδιότητες του <<μαγαζιού>> τους, έχουμε φτάσει στο σημείο ο τόπος να βουλιάζει στην παρακμή.
Δεν πάει πλέον άλλο. Είναι καιρός οι υγιείς δυνάμεις αυτού του Τόπου να πάρουν στα χέρια τους την τύχη του Δήμου. Να συσπειρωθούν, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.
Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια. Οι πομφολυγες που οδήγησαν τον Τόπο, στην πρωτοφανή υποβάθμιση, πρέπει να απομακρυνθούν για να βγει το συντομότερο δυνατό ο Δήμος από το τέλμα στο οποίο περιήλθε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.