ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Ο Βούρκος του δημοτικού συστήματος


Εντελώς σάπιο το σύστημα. Όχι μόνο το πολιτικό αλλά και μεγάλο μέρος όλων των θεσμικών «μηχανισμών». Όλοι μαζί. Με τις σκηνοθετημένες καθυστερήσεις τους. Με τις επιτροπές τους που δήθεν διερευνούν την διαπλοκή, το μαύρο πολιτικό χρήμα και την λαμογιά. Με τις επιθετικές κραυγές τους ότι τάχα είναι αθώα θύματα μιας συνωμοσίας που επιδιώκει να καταστρέψει το δημοτικό σύστημα. Με τις επικλήσεις τους στην τυπική διαδικασία.  

Όλοι μαζί κολυμπάνε στον ίδιο πολτό και σπρώχνουν τον τόπο και την κοινωνία να πορευτεί στους υπονόμους και τη δυσοσμία.

Τώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα  στενάζουν από αφαγιά και χρεοκοπία. Τώρα που η ανθρωπιστική τραγωδία λαμβάνει διαστάσεις τριτοκοσμικής κοινωνίας. Τώρα που οι πολίτες είναι βέβαιοι ότι όλοι σχεδόν πολιτικοί είναι κλέφτες και απατεώνες. Τώρα που η συλλογική υπόληψη των πολιτικών μοιάζει να ταυτίζεται με εκείνη της Κόζα Νόστρα και της Μαφίας. Τώρα που οι αθώοι και επίορκοι μαζί λικνίζονται στην ίδια μελωδία της πτώσης και της παρακμής.

Περίπου άκρα του τάφου σιωπή. Πολλές οι καταγγελίες. Τίποτε δεν έγινε και ούτε πρόκειται να γίνει. Επομένως το πρώτο πράγμα που πιστεύει κάθε υποζύγιο αυτής της ντροπής, είναι η δυάδα Δικαιοσύνη - Δημοτικό Συμβούλιο, έσπρωξαν τις καταγγελίες κάτω από το χαλί. Άρα ένοχοι όλοι μαζί. Άρα το σύστημα είναι διάτρητο από τα νύχια μέχρι την κορυφή.

Άρα το σάπιο πολιτικό-δημοτικό σύστημα με την ένοχη συμπεριφορά την τροφοδοτεί με επιχειρήματα κάθε εκδήλωση αναρχίας. Άρα ο κοσμάκης είναι πεπεισμένος ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Άρα καμία εμπιστοσύνη, καμία εγκυρότητα, καμιά ελπίδα. Άρα εντελώς ανυπόληπτοι, αφερέγγυοι, οι αιρετοί. Άρα οι απανταχού δημοτικοί σχηματισμοί συγκαλύπτουν την διαφθορά και την κλοπή.  

Άρα ο ένας αιρετός βάζει πλάτη στον συνάδελφό του και όλοι μαζί παριστάνουν τις παρθένες χωρίς παρθενορραφή. Άρα γιατί εγώ, ας πούμε, να συμπεριφέρομαι ως νομοταγής την στιγμή που το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι; Άρα κι εγώ όσο μπορώ στην απάτη και την διαπλοκή. Άρα ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Εγώ λοιπόν, θα κάνω ότι μπορώ για να περνάω καλά και άσε τον συμπολίτη μου, την κοινωνία και τον τόπο να τρέχουν προς την καταστροφή.

Μπροστά σ’ αυτό το περιφερόμενο τυμπανιαίο πτώμα της συστηματικής παρακμής, το οποιοδήποτε χοιροστάσιο μοιάζει με πολυτελές αρωματοπωλείο κάθε αληθινής πρωτεύουσας ευρωπαϊκής! 

                                                            Θεόδωρος Σαββίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.